2016 legjobban várt horrorfilmjei

top16_thumb2015 nagyon tartalmas év volt horrorfilmek terén, de az idei felhozatalt sem kell félteni – legalábbis mennyiségben és változatosságban semmiképp. Megpróbáltunk szemezgetni nektek néhányat a számunkra legérdekesebbnek tűnő, legjobban várt horrorfilmekből, amelyek a hivatalos információk szerint mind idén kerülnek majd mozikba.

 

10. 10 Cloverfield Lane

Az év egyik első pozitív meglepetése volt, amikor január elején nem csak hivatalosan is bejelentették a 2008-as Cloverfield folytatását/szellemi örökösét, de a premier dátumról is lerántották a leplet, ami 2016. március 11. A produceri teendőket továbbra is J. J. Abrams látta el, a film pedig elvileg egy az első részhez hasonló, ám annál jóval sötétebb történetet mutat majd be – kíváncsian várjuk.

9. Cell

Kicsit furcsa belegondolni, de mintha az utóbbi években csak főleg tévéképernyőkön láthattunk volna Stephen King adaptációkat. A Cell ilyen szempontból nyújt majd némi felüdülést, King egyik jobb műve (Mobil) alapján készülő, nagyköltségvetésű adaptáció, Samuel L. Jacksonnal és John Cusackkel a főszerepekben (a páros az 1408 King adaptációban is együtt dolgozott). Bár a mester könyvei alapján készülő filmek minősége a zseniális és a nézhetetlen között szokott mozogni, esélyes, hogy ezúttal egy jobban sikerült darabot kapunk.

thecell

8. The Conjuring 2

James Wan filmes felhozatala elég vegyes, azonban egyike a jelenlegi generáció legismertebb horrorfilm rendezőinek, a Conjuring (Démonok között) pedig egy igen lelkiismeretes, élvezhető darab volt (az Annabelle spinofftól a rend kedvéért eltekintünk). Sokat töprengtem azon, hogy erre a pozícióra melyik idén érkező folytatás lenne érdemes, nem szerettem volna sorszámokkal telepakolni a listát (a két vetélytárs a Hívatlanok 2 és a Purge 3 volt), viszont a hármasból talán Wan munkája (amely az előző részből ismert Warren házaspár és az enfieldi kopogószellem esetét mutatja be) tűnt a legérdekesebbnek. Premier június 10-én.

7. Before I Wake

Jó esély van rá, hogy 2016 Mike Flanagan éve lesz. Az Oculus és az Absentia rendezőjétől idén két filmet is láthatunk, mindkettőt rendezte és írta is, és bár az Ouija 2-vel vannak fenntartásaink (az igen langyos első rész miatt), a Before I Wake is igen ígéretesnek hangzik. Az április 8-án megjelenő filmben egy család örökbe fogad egy árva fiút, azonban ezzel nem várt veszélyeknek teszik ki magukat – Cody zaklatott rémálmai ugyanis képesek átformálni a valóságot.

6. A Man in the Dark

Ugyan a film története is elég érdekes (három tinédzser egy vak férfi házába tör be, hogy kirabolja, azonban szépen lassan kiderül, hogy mellényúltak, a tulajdonos ugyanis egy pszichopata), nem az nyerte el a bizalmamat, hanem a rendező, Fede Alvarez, akinek a 2013-as Evil Dead remaket köszönhettük, a tehetségét pedig azóta az Alkonyattól Pirkadatig szériában is megcsillogtathatta. Ha a film csak feleannyira lesz véres, undorító és stílusos, amilyenre számítok, már egy remek horrorral fogunk gazdagodni, premier augusztus 26-án

evildead

5. Phantasm: Ravager

2016 egyszerre szomorú és örömteli év a Phantasm rajongók számára. Sajnos az év azzal kezdődött, hogy elveszítettük Angus Scrimmet, aki a széria ikonikus főgonoszát, a Tall Mant alakította, viszont jó hír, hogy idén nem csak az első rész felújított, 4K verzióját láthatjuk majd, de várhatóan azzal nagyjából egy időben (pontos dátum még nincs) bemutatják a sorozat hivatalos befejezését, a Ravagert is, amely egyben Scrimm utolsó horrorfilmje. A rajongók az Oblivion óta könyörögtek Coscarellinek ezért a filmért, és bár vannak fenntartásaim, nagyon bízok benne, hogy végre megfelelő lezárást kap a történet.

4. The Boy

A Lauren Cohen (Supenatural, The Walking Dead) főszereplésével készülő filmben egy fiatal amerikai lány vállal bébiszitterkedést egy kis angliai faluban. A munka azonban nem várt meglepetéssel fogadja, a felügyelt fiú ugyanis egy életnagyságú, ijesztő porcelánbábú, akit a szülők a valódi fiuk tragikus elvesztése után készíttettek. Miután Greta figyelmen kívül hagyja a munkaadói által előírt szabályokat, hamarosan borzasztó, természetfeletti erők célpontjává válik. Premier január 22-én.

3. 31

Rob Zombie legújabb, klasszikus grindhouse-t idéző filmje egy csapat karneváli dolgozót követ, akik egy pszichopatákból álló klán karmaiba kerülnek, és kénytelenek részt venni a “család” éves halloweeni játékában. A premierre a Sundance Filmfesztiválon kerül sor, az mindenképp ígéretes, hogy a filmet csak többszöri vágás után sikerült nagy nehezen az R-korkategóriába erőltetniük, az eddig kiadott képek pedig (gyilkos bohócok, Malcolm McDowell barokk női ruhákban) több mint ígéretesek. Ha csak feleolyan véres, elborult és beteg lesz, amilyennek tűnik, Zombie egyik legjobb filmje lehet.

31

2. Green Room

Bevallom őszintén, kicsit meg voltam kavarodva, ugyanis egészen a közelmúltig abban a hitben éltem, hogy Jeremy Saulnier sokak által várt horror-thriller keveréke már tavaly mozikba került – tévedtem, a premier április 15, addig is bebetonozott helye van a legjobban vártak listáján. A történet egy fiatal punk rock bandáról szól, akik akaratlanul szemtanúi lesznek néhány skinhead tetteinek, a koncert után pedig a tettesekkel együtt a lezárt épületben ragadnak. A rendező mellett a film egyik fő csábereje Patrick Stewart, aki az ismertebb, főleg pozitív szerepei helyett ezúttal a skinheadek könyörtelen vezérét fogja alakítani.

youtube http://www.youtube.com/watch?v=ywQGsAe4rGw&w=640&h=360

1. The Witch

Szerencsésebbek már 2015-ben is több fesztiválon megtekinthették a Witch-et, és szinte kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy az utóbbi évek egyik legsötétebb, legrémisztőbb horrorfilmje. A február 16-án mozikba kerülő horror főszereplője Thomasin, egy fiatal lány, aki családjával 1630-ban telepedik le New Englandben, azonban egy sötét, démoni erő áldozataivá válnak, amely elrabolja a lány öccsét, majd rontások és sötét praktikák sorával lassan egymás ellen fordítja a családtagokat.

 

Szintén várjuk (de a listára már nem fért fel):

The Forest (január 8.)
Pride and Prejudice and Zombies (február 5.)
Rings (április 1.)
Amityville: The Awakening (április 15.)
The Purge 3 (július 1.)
Patient Zero (szeptember 2.)
Ouija 2 (október 21.)
Underworld: Next Generation (október 21.)
The Strangers 2 (december 2.)
Leatherface (nincs pontos dátum)
JeruZalem (nincs pontos dátum)
The Neon Demon (nincs pontos dátum)

Természetesen igyekszünk veletek megosztani a legfrissebb híreket, és minél hamarabb kritikát is írni a filmekről – kövessetek minket 2016-ban is!

1 Comment on "2016 legjobban várt horrorfilmjei"

  1. Tudom én, hogy hiú remény, de bár kiadnák nálunk dvd-n a Phantasm 5. részét, és akkor már olyan lelkesek is lehetnének, hogy kiadják a korábbi négyet is! 🙂 …Na, megyek kezet mosni, mert bilibe lógott a kezem.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .