Stepmonster (1993) (Szörnyeteg a mostohám)

stepmonster_thumbA nagyapám szerint háromféle szörny létezik: a bigfoot, a loch ness-i, és a tropopkin – hangzik el filmünkben, mi pedig ez utóbbival fogunk találkozni, ha megnézzük ezt az inkább humoros vonalon teljesítő mozit. A korabeli hangulatot a képregényes atmoszféra, a kertvárosok kihagyhatatlan kölyökképű sztárja Corey Feldman, illetve a Rendőrakadémia Lassard kapitánya (George Gayness) felbukkanása próbálja feldobni, és persze ne felejtsük a jópofán béna szörnyet, haha!

A képregény-imádó Todd vakáción van szüleivel, amikor egyszer csak hirtelen eltűnik az édesanyja az erdőben. Nem sokkal később az apja bemutatja az új nőjét, akit még anno az ominózus vakáció során ismert meg, merthogy az a munkamániás barom akkor sem bírt pihenni.

stepmonster_4Toddnak már eleve nem tetszik a csaj, főleg miután apja bejelenti, hogy feleségül veszi, és ráadásul el akarnak költözni Denis mindentől távoli, erdei házába. Miután a környékükön rejtélyes gyilkosságok történnek, a srác az egyik képregényt alapul véve gyanítani kezdi, hogy a csaj egy alakváltó tropopkin, aki apjával akar enyelegni a nyári napfordulón, hogy utódot nemzzen magának, így hamar betelik a pohár. Megpróbál segítséget kérni, de persze mindenhol süket fülekre talál egy ilyen mókásnak tűnő sztorival – sőt, még egy pszichológushoz is küldik -, mígnem aztán a szomszéd csaj is meglátja a gonosz mostoha igazi arcát…

stepmonster_3Én azt mondom, hogy így huszonhárom év távlatából is elég szórakoztató tud lenni ez a film, persze nem árt a helyén kezelni – magyarán megfelelő mennyiségű pia, és retro filmeket kedvelők társasága. Ugyan ott lóg a horror címke is, azonban véres jelenet hiányában be kell érnünk néhány ijesztően sejtető képsorral meg magával a ténnyel, hogy ez a tropopkin bizony baromi gonosz és elszánt egy monszter.

stepmonster_2Nyilván a mai szemmel elég bénán néz ki (akárcsak a dróton rángatott hárpia-haverja), persze abban az időben egy ilyen direkt videóra készült horror-vígjátékba ez bőven elég volt. Ahogy írtam, nem egy rémisztő film, meg amúgy is a poénos részek dominálnak, szóval, ha eltekintünk néhány nagyobb forgatókönyvírói blődségtől (ha állandóan terepre járkál az építészünk a gondok miatt, mit csinálnak valójában a brigádvezető?!), akkor kellemes múltidézésnek lehetünk tanúi.

Értékelés: 6/10

eyescream

2 Comments on "Stepmonster (1993) (Szörnyeteg a mostohám)"

  1. Én imádom.
    Még vhs korszakban agyon néztem 🙂

  2. Imádom! Kölyökkoromban és most is! 🙂

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .