2 Lava 2Lantula (2016)

2lavalantula_thumb ~ Tudom, hogy már megint egy trash, de hát mit csináljak, uborkaszezon van ~ Alig tűzte műsorra az első részt a SyFy, teammunka eredményeként máris kész volt a szójátéknak is beillő cím a második fejezethez, és ezt a frenetikus ziccert természetesen nem hagyhatták ki! Így történt, hogy a Sharknado 4-ben vendégszereplő Steve Guttenberg ismét csak felszívta magát, hogy a Rendőrakadémiából ismert társaival együtt lávapókokra vadászon…

Filmünk kezdetén Colton West immáron egy blockbuster mozit forgat, amikor a szünetben felhívja Fort Lauderdale-ban vakációzó mostohalányát, de a vonal hirtelen megszakad, ugyanis szinte a semmiből meteorként pulzáló lavalantula-eső lepi el a környéket. Érted, nem?!

2lavalantula_4Hősünknek több se kell, úgy ahogy van, rendőrgúnyában, asszisztensével és Marty haverjával – no meg pár szuperfegyver – társaságában elindul Floridába megmenti a lányát, de útközben persze kötelező módon lerohadnak, és bohóckodnak egy sort az Everglades-mocsárvilágába. Mert ugye ott is véletlenszerűen felbukkan egy csomó lávapók. Közben a lánya is talál magának társaságot, mikor barátnőjével betér egy random garázsba, ahol a két bűnöző-kompatibilis feka illegális szuperjárgányával kereket oldanak, de előbb szintén szupertitkos fagyasztófegyvereikkel még kiiktatnak pár nyolclábú jószágot. A finálé aztán Miamiban tetőzik, ahol hőseink a stadion méretű „gargantulantula” névre keresztelt iszonyatos jószággal próbálnak meg végezni, mielőtt a hadsereg lebombázná a környéket…

2lavalantula_1

Ahogy az első részben, úgy itt nagyjából helytálló az a panelokból felépülő szkript, mely szerint hőseink fejvesztve jobbra-balra rohangálnak, és tök logikátlan módon cselekszenek, miközben véletlenszerűen pókok lepik el az adott helyszínt. Martin Kove B-ligás nézése mellett olyan szemet gyönyörködtető újdonságokkal próbálnak elkápráztatni minket, mint a lávapók közvetlen közelről történő megtekintése, amint éppen lávahálót (!) sző, vagy amikor a krokodilfarmon lévő példány minden előzetes bejelentés nélkül elkezdi rázni a potrohát, és megdobál mindenkit éles fullánkszerű valamivel.

2lavalantula_3Bár Michael Winslow (Jones a Rendőrakadémiából) ebben az epizódban újabb nagyszerű hangokat produkál, a förtelmes CGI nem lett jobb, de a humorfaktor sem próbál semmi olyasmit, mint amit anno a Família Kft. nem tudott volna egy gépi nevetés szintjén. Szóval kb. bármelyik Asylum produkcióval helyettesíthető a produktum, természetesen oda és vissza.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "2 Lava 2Lantula (2016)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .