Dante’s Inferno: An Animated Epic (2010) (Dante pokla)

dantesinferno_thumbDante Alighieri Isteni színjátékának klasszikusa az ezredfordulón túl is meglehetős népszerűségnek örvend, nem utolsó sorban, mint ihlető forrás. 2005-ben előbb a brazil thrash-ikon Sepultura készítette el a pokolra szállás metálosított változatát Dante XXI címmel, majd 2010-ben szinte egyszerre jelent meg brutális konzol horror-játékként, illetve a cikkem alanyát képező egész estés (ugyancsak bizarr) animációs filmként.

Történetünk elején Dante éppen látja Beatriche-t meghalni, s mivel nem nyugszik bele szerelme elvesztésébe, logikus módon alászáll a pokolba, hogy visszaszerezze. Küldetése során bejárja a Pokol minden egyes körét, természetesen a megfelelő bűnökkel és legyőzendő ellenfelekkel kiegészítve – mindebben pedig Vergilius van segítségére kísérőként.

dantesinferno_2

Aki esetleg nem olvasta a történet alapjául szolgáló irodalmi művet talán még az is sejtheti, hogy utazása legvégén kivel is fog összekerülni, egy mindent eldöntő grandiózus harcra…

dantesinferno_1Magába a sztoriba nem igazán lehet belekötni ugye, merthogy alapmű – úgyhogy kritikai véleményt egyedül a kivitelezés oldaláról fogalmazhatunk meg. Szerencsére azt is csak pozitív jelzőkkel lehet illetni, mert elképesztően látványos és kidolgozott az egész, hangulatában nagyon a csúcson van, nem utolsósorban pedig az ádáz horror-rajongók sem csalódhatnak, ugyanis baromi véresre, és helyenként bizony gusztustalan sikerült. Szóval, ha irodalmi alapokra épülő animációs hentelés kell, annak tökéletes választás! MUST SEE!!

Értékelés: 10/10
imdb-share-logo
eyescream

Be the first to comment on "Dante’s Inferno: An Animated Epic (2010) (Dante pokla)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .