Monster World #1-4 (2015)

mw_thumbMi a helyzet akkor, ha a horrorfilmes trükkmester a speciális effektusokat valójában igazi szörnyekkel oldja meg, és egyáltalán miféle varázslat tudja őket kordában tartani?! – ezt a nem mindennapi alapkoncepciót járja körül Kim Philips és Steve Niles párosának misztikus, okkult története, az American Gothic Press négyfüzetes természetfölötti nyomozásában.  

Henry Barrymore magánnyomozó unalmasan tengeti szürke hétköznapjait, mígnem felkeresi őt az egykor színésznőként tevékenykedő Shirley Forrester – aki mára a híres World Studios fejesének felesége lett -, hogy keresse meg nyomtalanul eltűnt férjét. Henry először nem akarja vállalni az ügyet, de fiatal és vonzó hölgyemény erőteljes unszolására mégiscsak elkezdi a nyomozást. Nemsokára pedig azon veszi észre magát, hogy egy boncasztalról életre kelt vérfarkasszerű szörny támad rá, később pedig már egy földalatti titkos bunkerba vonszolják, mindenféle különös entitás társaságában…

mw2A képregény hangulatára más nem mondhatok, minthogy csillagos ötös; mintha a comic noir magánnyomozós atmoszféráját keverték volna a természetfölötti, okkult borzongás magjával, egy kis old-skool misztikummal, csipetnyi varázslattal, no meg a korabeli Hammer-horrorok hangulatos kulisszáival. Ha mégis valamivel analógiát kéne vonnom a filmes világból, akkor én tutira a Cabin in the Woods (Vadászlak az erdőben) fergeteges fináléját említeném, de nem akarok többet spoilerezni!

mw444Piotr Kowalski megelevenedő rajzai szinte leugranak a lapokról, melyet a kiváló árnyékolástechnika és részletgazdagság tesz még hatásosabbá. Talán ezért is a minimális szövegezés, és inkább a képek mesélnek helyettük. Maguk a szörnyek kivitelezése nekem speciel helyenként mintha elnagyoltnak tűnnének, de úgy magával ragad a történet, hogy ez egyáltalán nem kelt zavaró hatást – még a főszereplő katonaéveinek visszaemlékezéseiben játszódó rész sem. Ugyan a sztori végével lehetett volna még mit kezdeni – magyarán kaphatott volna egy hatásosabb lezárást -, de ennek ellenére számomra mégis egy felejthetetlen élményt nyújtott!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Monster World #1-4 (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .