Nine Miles Down (2009) (Horror a Szaharában)

ninemilesdown_thumbMíg a tavaly bemutatott They Found Hell című középszerű SyFy-próbálkozásban egyetemisták egy szabadon értelmezett teleportációs kísérlet során bukkannak a Pokolra, addig amerikai-angol-magyar-ausztrál koprodukcióban készült filmünkben ezt egy sivatagi olajfúrás közben sikerül véghezvinni. De mint később kiderül, semmi nem az, aminek látszik!

Hősünket cége a Szaharában található olajfúró platformhoz irányítja, ugyanis egy próbafúrás után nem sokkal megszakadt velük a kapcsolat. Thomas Jackman tehát a helyszínre érkezve mindent tűvé tesz túlélők után, de senkit nem talál. Később azonban előkerül egy JC nevű tüneményes csaj, aki ugyan nem tartozott a projektet támogató tudósok közé, viszont azt állítja, hogy ő az egyetlen, aki életben maradt, miután a tudósok a próbafúrás közben elérték a Poklot, és onnan valami megállíthatatlan erő szabadult rájuk…

ninemilesdown_3Thomas Jackman egy olajtársaság biztonsági szakértője. Megbízzák, hogy egy csapattal keresse meg a kutatócsoportot, amely próbafúrásokat végez a Szaharában, és amellyel megszakadt az összeköttetés. Hamarosan megtalálják az elhagyatott táborhelyet, ahol később Jack találkozik Jennie Christiansonnal. A nő azt állítja, hogy ő az egyedüli túlélő, a többiek megőrültek és meghaltak. Elmondása szerint már kilenc mérföld mélyen jártak, amikor belefúrtak a pokolba, és kiszabadult valami gonosz.

ninemilesdown_2Eben a thrillerben – amelyet részben a tunéziai sivatagban forgattak, a belső képeket pedig a budafoki stúdió költséghatékony termeiben vették fel – a Hegylakó sorozatból ismert Adrian Paul és a botoxolt arcú barbie-babára emlékeztető Kate Nauta (Fear Chamber) B-filmekbe illő játékát csodálhatjuk mintegy másfél órán keresztül. Összességében elég középszerű a produkció – amit nem is próbálnak titkolni, maximum erős közepes effektekkel feldobni -, de valamiért mégis nézeti magát.

ninemilesdown_1Talán mert folyton azon morfondírozunk, hogy akkor most ki is tulajdonképpen JC, mert egyszer így, egyszer meg úgy viselkedik (nyugi, nem fogok spoilerezni!),  vagy hogy Jackman felesége tényleg öngyilkos lett (esetleg ő ölte meg, azért a mérhetetlen bűntudat?!), de a legégetőbb kérdés mégiscsak az, hogy most akkor MEGTALÁLTÁK A POKLOT VAGY SEM?! És válasz ott van a folyamatos blöffölő, nézőket palira vevő forgatókönyvben. Igen, lehet bármilyen középszerű film, pontosan emiatt nézeti magát.

Értékelés: 6/10

eyescream

imdb-share-logo youtube-logo

Be the first to comment on "Nine Miles Down (2009) (Horror a Szaharában)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .