Ebola Syndrome ((Yi boh lai beng duk)) (1996) (Ebola tünetek)

ebolasyndrome_thumbHerman Yau az 1993-as Untold Story gyomorforgató brutalitása után 1996-ban tért vissza a hírhedt Category III világába. (a hongkongi  filmgyártásban három kategóriába sorolják a filmeket, a hármas a „Csak 18 éven felülieknek” felel meg) Persze a távol keleti filmesekre jellemzően, abban a három évben sem pihent, rendezett cirka hét filmet, további háromnál pedig operatőrködöt. De ami a lényeg, hogy újból elhozta magával Anthony Chau-Sang Wong-ot, és két évvel a spanyol Torrente előtt, megalkotott egy hasonlóan mocskos gennyládát, akinek senki és semmi sem szent, keverve a horror vérpásztás szennyével. Ez az Ebola Szindróma!

Kai szabadidejében szívesen kezelgeti főnöke feleségének baját, viszont mikor a boss hamarabb ér haza, Kai kénytelen három holtestet maga mögött hagyni. Az egyetlen szemtanú a házaspár kislánya, akit Kai már szépen benzibe áztatott és épp gyújtana is meg, csak megzavarják.

ebolasyndrome03Kai Dél-Afrikába menekül, ahol egy kínai étteremben helyezkedik el felszolgálóként. Beleköp a kávéba, beleélvez a húsba. Öröm ott vendégnek lenni. Közben a húspiacon elszabadulnak az árak, így Kai a főnökével elmegy a szavannán élő kis törzshöz, akiktől olcsón kapnak disznódöghúst. Csak sajnos a friss hullák mellett tárolják a malacokat, az emberek halálozásának az oka pedig az ebola!

ebolasyndrome01Kai nem esik kétségbe, rég volt már nővel, így az egyik rohamot kapott nagycsöcsű bennszülöttet elkapja, aki viszont menet közben hősünk arcába rókázik, így téve őt vírushordozóvá. Mivel rajta nem jönnek ki a halálos tünetek, így tudta nélkül két kontinensen terjeszti el a halálos kórt. Az egykori szemtanú pedig időközben felnőtt, férjhez ment, és a nászútja pont Dél-Afrikába vezeti, ahol Kai szagát azonnal megérzi, így a rendőrség tudja, kit üldözzön.

ebolasyndrome02Nagyjából ennyi a történet. Kai egy szemétláda, mindenkit utál, fajgyűlölő, szexmániás idióta, és nem csak jelleme, hanem a film humora is emlékeztet Santiago Segura figurájára. (ezt az ajánlás miatt említem, és nem hasonlítgatom a két filmet) Persze a költségvetés itt sem emelkedik hollywoodi magasságokba, így azért látványvilágában néha megbicsaklik, de akkor is. Arcra vizelés és kannibalizmus, hányadék és boncolás a jutalma ki neki veselkedik ennek a gyöngyszemnek. A tabudöntögető alkotások kedvelői tegyenek vele próbát, megéri!!

Értékelés: 7/10

Miskei

imdb-share-logoyoutube-logo

Be the first to comment on "Ebola Syndrome ((Yi boh lai beng duk)) (1996) (Ebola tünetek)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .