Hungarocomix 2017 @ K11, 2017.12.09.

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezte a Király utcai K-11-ben a magyar képregények és képregényesek legfontosabb eseményét a Hungarocomix-ot, ahol a legújabb kiadványok bemutatójától kezdve az alkotókkal való találkozáson és különféle szakmai beszélgetéseken keresztül egy sor színes program várta az érdeklődőket.

Az idei felhozatalban olyan újdonságokkal kecsegtettek, mint a Különös, idegen nyelven 2017 (Vass Róbert), Perisztaltikhoszeia (Dudás Győző),  Heurépa és Életvonal  (Szentgyörgyi Ottó), Mesék az ágy alól (Lakatos István), Kockás képregények (Gyöngy Balázs). Továbbá itt lehetett elsőként hozzájutni a Kertész Sándor Pókember-generáció kötetéhez, ami a magyar képregénypiac elmúlt 27 évével foglalkozik, valamint a Királyok és Keresztek című történelmi képregényhez.

Ami pedig a Walking Dead, Dylan Dog és a Dampyr magyarul megjelent kötetein, valamint a hazai cyber-vámpír Bloodline képregényen kívül a CineGore olvasóközönségét leginkább érdekelheti, az Szalma Gábor Deadmob-ja, valamint Pádár Ádám és Pápai Gábor szerzőpáros Below-ja. Mindkét kiadványba először itt lehet belelapozni. Míg a Deadmob inkább egy szellemes horror-utalásokkal teli, folytatásos kiadvány, amely a noir stílus jegyében született, addig a Mariachi Imprints égisze alatt készült Below az óceán mélyén található szörnyűséget hozza el a Kedves Olvasónak.

A pódium ezúttal is különféle érdekes beszélgetéseknek adott helyet, míg comic-standokat a földszinten és az emeleti teremben is találtunk. A fenti folyosón ezúttal a Korcsmáros Pál- és Kétfillér-díjas Marabu, válogatott Dodo-stripjeit tekinthettünk meg. A hagyományokhoz híven a rendezők ezúttal is workshopra invitálták a művészkedni vágyakozó kicsiket és nagyokat – ezúttal több, különféle rajzolós móka várt a vendégekre, ahol aztán a délután folyamán értékes ajándékokat sorsoltak.

eyescream

Be the first to comment on "Hungarocomix 2017 @ K11, 2017.12.09."

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .