Megérzés (Premonition) (2007)

MegérzésEgy átlagos ember átlagos életét éled. Családod van, házad, általánosságban elégedett vagy, habár érzed, hogy valami nem stimmel. Most képzeld el azt, hogy át kell élned életed legrosszabb, legmegrázóbb napját. Ezután pedig képzeld el azt, hogy a másnap olyan, mintha mi sem történt volna. Azután pedig ismét visszacsöppensz a rémálmodba. Megborítja az elmédet, ugye?

Ezúttal egy egészen kicsit elevezünk a horrorvilág tengeréről és egy misztikus dráma-thriller művet veszünk górcső alá. A Megérzés az előbbiekben felvázolt  helyzettel nyit: amerikai család, Jim, az apa (Julian McMahon), Linda, az anya (Sandra Bullock), és két bájos kislányuk, Bridgette és Megan élik mindennapjaikat az átlagos kertvárosban az átlagos házukban. Jim üzleti útra indul, a lányok iskolába mennek, Linda otthon látja el a ház körüli feladatokat. Egy váratlan pillanatban pedig jön a hidegzuhany: egy rendőr érkezik a tipikusan „rossz hírt hoztam” arckifejezéssel, és közli, hogy Jim autóbalesetben elhunyt. A borzalmas esemény természetesen lesújtja az egész családot.

Másnap Linda az előző napi történtektől megviselve ébred, az egész élete romokban van, azt sem tudja, mihez kezdjen ezután. A váratlan fordulat viszont ezen a ponton köszönt be: a férjét, Jim-et, nagyon is élve találja a házukban, kávét szürcsöl és munkába készülődik.Mintha az egész, amit átélt, csak egy kegyetlen, rossz álom lett volna. Az ezt követő napon viszont ismét egy másik élethelyzetben találja magát. Vajon mi történt igazából? Mi a valóság? Valóban máshogy telnek a napok, mint kellene, vagy Linda vesztette el a józan eszét? Rengeteg a kérdés és meglehetősen nehéz rá választ találni.

Megérzés

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a Megérzés egy viszonylag elcsépelt szcenáriót tár elénk, azonban tényleg érdemes végig nézni és egy kicsit átélni a szereplők által prezentált érzelmi hullámvasutat. Ez a misztikus thriller személyes véleményem szerint egy klasszikus példája annak az esetnek, amikor igazságtalannak érzem az internetes fórumok, nevesebb filmes oldalak összesített értékeléseit. A Megérzés többet érdemel, mint 4-5 a 10-es skálán. Nem a legzseniálisabban felépített, csavarokkal teli, lerágom mint a tíz körmöm típusú telitalálat, de egyszer mindenképpen érdemes megtekinteni, bátran ajánlom magányos téli estékre, munka közbeni unatkozásra, vagy egy kellemes visszatérésre a 10-11 évvel ezelőtti alkotásokhoz. Jó szórakozást!

Értékelés: 7/10

(grey tabby)

              

Be the first to comment on "Megérzés (Premonition) (2007)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .