The Monster Project (2017)

Némileg komolytalan cím, és különös sztorileírás fogadja azt az érdeklődő nézőt, aki a The Monster Project névre hallgató művet szeretné megtekinteni. Azonban, mivel sokszor csalatkozhatunk akár pozitívan is az ilyen filmeket illetően, lássuk, mi a helyzet cikkünk tárgyát illetően.

A technológia fejlődésének köszönhetően manapság kis hozzáértéssel és kreativitással szinte bárki létrehozhat olyan felvételeket – videókat, vagy fotókat -, amelyeket aztán a téma iránt érdeklődők nagyítók alatt, és különféle programok, no és – jobb esetben – a józan eszük segítségével ítélnek igaznak vagy hamisnak. Nincsenek ezzel máshogy főhőseink sem. Bryan és Jamal egy ideig ilyesféle kamuvideók segítségével szeretne pénzhez jutni az interneten, azonban úgy gondolják, az igazi áttöréshez valami nagyobbra, eredetibbre van szükség, aminek hallatán mindenki felkaphatja majd a fejét. Mi lehetne más a terv, mint interjú készítése olyan alanyokkal, akik elmondásuk alapján valamilyen paranormális képességnek a birtokosai. A furcsa kezdeményezéshez csatlakozik még Bryan volt barátnője, és Jamal lakótársa is, utóbbi két személy között pedig még grátiszban egy felemás viszony színesíti a helyzetet.

A forgatási helyszín sem lehetne egyéb, mint egy állítólagosan kísértetjárta ház, ahova főszereplőink megfelelő felszerelés kíséretében meg is érkeznek. A hirdetésre jelentkező alanyok szép sorban be is toppannak, nem is akármilyen antréval; megismerünk egy vámpírt, egy alakváltót és egy lányt, akit állítólag egy démon szállt meg. Joggal kételkedhet a néző az állítások hitelességét illetően, ezt teszik hőseink is, azonban hamarosan keserű csalódás éri őket, hiszen kiderül, hogy ezúttal szkepticizmusuk elbizakodott és meggondolatlan volt, ezért pedig nagy árat kell fizetniük.

A The Monster Project esetében is igaz az az állítás, miszerint már a megtekintés előtt, az alapsztori ismeretében tudhatjuk, hogy vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz tálalással rukkolnak elő a készítők. Sajnálatos módon, ebben az esetben ismét rosszul sülnek el a dolgok, hiszen a The Monster Project az értékelhetetlenség határait súrolja. Rettentő kliséhalmazok, életszerűtlen módon viselkedő szereplők, nevetséges jelenetek, és abszurd megjelenítési eszközök jellemzik a mintegy másfél órás játékidőt. Kár érte, mivel az ötlet kiagyalói egyértelműen eljutottak odáig, hogy képesek voltak túllépni a jelenlegi évek közhelyes horrorfilmes alapgondolatain, de sajnos tovább nem jutottak. Az átlagosan induló cselekmény lassan, de biztosan fajul egy rossz értelemben véve nehezen nézhető filmmé, aminek a végén kifejezett megkönnyebbülés érzete lehet úrrá a csalódott nézőn.

Értékelés: 3,5/10

(Absvrd)

             

Be the first to comment on "The Monster Project (2017)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .