Children of the Corn: Runaway aka Children of the Corn 9 (2018)

A bénábbnál-bénább DVD-folytatásokban jártasságot szerzett Joel Soisson (Dracula 2-3, Mimic 2, Angyalok háborúja 4-5, Mezsgye 2-3, Hellraiser 8) forgatókönyvét ezúttal John Gulager (Dög 1-2-3, Piranha 3DD) valósította meg, de mondanom sem kell, hogy az előző (szintén otthoni szórakoztatásra készült) rettenetesen gagyi részek tudatában senki se számítson semmi élvezetesre vagy kicsit is szórakoztatóra. Én szóltam!

Ebben a részben az állapotos Ruth nevű fiatal lányt követhetjük végig, akinek a film elején elege lesz a gyermekek által elkövetett kegyetlen gyilkolásokból, és a szektát felgyújtva elmenekül. Innen ugye a cím. Egy darabig vándorol fiával, mígnem aztán egy kis oklahomai városban telepedik le, és a helyi autószerelőnél vállal munkát. Azonban akármennyire is óvja a fiát, felbukkan a múltjából valami sötét és gonosz…

Az a nagy helyzet, hogy A kukorica gyermekei tizedik installációjában inkább van jelen egyfajta drámai atmoszféra az „egyedülálló anya a fiával előről kezdi az életét, és minden nagyon nehéz egy idegen városban” koncepció köré építve, mintsem egy olcsó és gagyi tucat(horror)folytatás lenne. Ehhez igazodva a játékidő dominánsan a két főszereplő (anya és fia) megpróbáltatásairól szól, néha egy-egy hallucinációval vagy múltbéli álomképpel megszakítva, nagyritkán pedig egy kedves sárga ruhás kislány is gyilkolászik. Ez van, semmi több.

Ismeretlen színészek által előadott játék-szerűség, unalmasan döcögő cselekmény a poros kisvárosok tátongó magányosságában, nem túl meghatározó jelenetek halmaza. Egyedül a belassított, véres CGI-effekt ami még izgalmasnak volt mondható – amúgy pedig egy újabb érdektelen és teljesen feleslegesen napvilágot látott Dimension-folytatás a sok közül.

Értékelés: 4/10

eyescream

             

Be the first to comment on "Children of the Corn: Runaway aka Children of the Corn 9 (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .