Mercy Christmas (2018)

Bár az idei karácsonynak sajnos már vége – de nem hagyhatjuk ki a Mercy Christmas-t ennek a hétnek a tematikájából. Amit ajánlunk, az egy olyan karácsonyi-mézesmázos-kannibálos-fekete komédia, amit csak a legerősebb gyomrú Kedves Olvasóink nézzenek meg – de ők mindenképpen! Hogy hogyan is jöhet mindez össze? A lenti cikkben adunk némi iránymutatót, de ezt a filmet látni kell – különösen azoknak, akiknek a Braindead (Hullajó) tetszett….csak ne nézzük meg ebéd/vacsora előtt/között:)

Michael Briskettre (Steven Hubbell) végre rákacsintott a szerencse. A nem túl népszerű céges aktatologatónk karácsonyi bulijára senki sem jön el, csak Cindy, a főnök csinos titkárnője. A két fős parti végén Cindy meghívja a nők terén nem túl népszerű, anyjával még mindig együtt élő hősünket egy családi karácsonyozásra. Amit Michael nem sejt, hogy nem kell ételt vinnie, mert a fő fogás ő lesz!

A Mercy Christmas egy alacsony költségvetésű fekete komédia, ami a karácsony bensőséges élményét keveri a horror egyik legerőteljesebb, legszélsőségesebb fajtájával, a kannibál filmekkel.

A család nagyapával, nagymamával, gyerekekkel izgatottan várja az ünnepeket, amikor összegyűlik mindenki – egy különleges hagyományuknak hódolni. A forgatókönyv az ünnepek szokásos rendje szerint megy, templomba mennek, meccset néznek, ajándékoznak és kibeszélik a többieket…csak a menü a különleges, ami a pincében “érlelődik”. Michael nincs egyedül, három másik társával várják, hogy ki lesz a fő fogás és ki a desszert….ha hagyják magukat!

Az első filmes Ryan Nelson egy nagyon abszurd alkotással mutatkozott be. A Mercy Christmas inkább vígjáték, mint horror , azonban egyes jelenetek jellege és brutalitása a legkegyetlenebb filmeket idézi. A történet teljesen komolytalan, a színészi játék szándékosan túlerőltetett – az összhatás azonban egy egészen élvezhető egyveleg – mintha a Braindead-et (Hullajó) látnánk karácsonyi köntösben.

Kiknek ajánljuk? Azoknak az olvasóknak, akik szeretik a morbid horror-vígjátékokat – de a kemény jeleneteket is bírják!

Kiknek nem ajánljuk? Akik egy vidám karácsony filmre vágynak, vagy nem bírják a szélsőségesen brutális jeleneteket. Senkinek sem ajánljuk ebéd közben…

Értékelés: 7/10

(Fixxerx)

 

 

Be the first to comment on "Mercy Christmas (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .