I Still See You (2018)

Scott Speer rendező egy olyan ötletes és egyedi történettel dolgozhatott, ami rögtön megragadja a horror és fantáziafilmek iránt rajongók figyelmét. Egy apokaliptikus eseményt követően a szellemek köztünk vannak – több millió ember halt meg, és ez nem maradhatott nyom nélkül. A szellemek, lenyomatok mindig ugyanazt a “képsort” játsszák le az élők között…több-e ez azonban, mint a múlt árnyéka, bírnak-e bármi ráhatással az élőkre? A lenti kritikánkból megtudhatjátok, hogy a sokat ígérő alapötletből jó film született-e?

Veronica (Bella Thorne – Keep Watching, Amityville: Az ébredés) az apját vesztette el tíz évvel ezelőtt, de minden reggel viszontlátja újra és újra… Azok, akik meghaltak az apokaliptikus robbanásban, lenyomatot hagytak az élők világában – egy öntudatlan jelenetet, ami mindig ismétlődik. A túlélők megtanultak együtt élni ezekkel a szellemképekkel, azok az életük részévé váltak. Veronica azonban egy figyelmeztetést kap az egyik kísértettől – és elkezd nyomozni egy fura haláleset után. A kutatásban talál egy különc társat is, Kirk (Richard Harmon – The Clinic, Puppet Killer) személyében, aki megszállottja az árnyképeknek.

A “Látlak” egy egyedi világot mutat be nekünk, amiből az évtized egyik legjobb filmjét lehetett volna kihozni, sajnos azonban a nem túl tapasztalt Scott Speer túl nagy fába vágta a fejszéjét. Egyszerre akar horror, fantasy, thriller és tinifilm lenni – és ez az egyveleg egy olyan eredményt hoz, amit után nem unottan, de csalódottan áll fel a néző – ebben az ötletben bizony sok benne maradt.

A rendező sem tudta talán, mit akar összehozni, néhol jumpscare-eket váltogatnak tinimozikba illő jelenetek, amit egy lélegzetállítóan izgalmas rész követ, majd megint visszaugrunk a PG13 világába.

A “Látlak” egy elszalasztott lehetőség, szívesen látnánk ezen a világon egy erőteljesebb filmet is – korhatáros változatban…

Kinek ajánljuk: Annak, aki szereti a tinifilmeket és a horror mellett a fantasztikus történetek is érdeklik.

Értékelés: 5/10

Fixxerx

2 Comments on "I Still See You (2018)"

  1. Oh, kár hogy elrontották. Az alapötlet tényleg nagyon izgalmasnak és különlegesnek ígérkezett! Olyan rossz, amikor az ennyire zseniális alapokat nem használják ki és elrontják!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .