Down a Dark Hall (2018) (Sötét folyosók)

Rodrigo Cortés, az Élve Eltemetve rendezőjének új fantasy/horror filmje, a Tudom Mit Tettél Tavaly Nyáron írójától – Uma Thurman szereplésével?! Katherine egy különleges iskolába kerül, miután előző iskolájának a felgyújtásával megvádolják és kicsapják – a Blackwood Boarding School “menti meg” akarata ellenére és vállalja a képzését. A semmi közepén található ódon kastély minden, csak nem egy átlagos intézet, és a diákok is gyorsan rájönnek, hogy itt bizony a cél más, mint az ő nevelésük. Sajnos a nézők is rövid idő alatt rádöbbenhetnek, hogy nem erre számítottak…

Katherine (AnnaSophie Rob – A Tíz Csapás) egy különleges, kissé zavart lány, aki nem bírta feldolgozni apja halálát, és egyfolytában bajba kerül. A Blackwood az utolsó esélye – azonban nem úgy, ahogy gondolta… 4 másik diákkal együtt kezdődik a képzése, ami pillanatok alatt látványos eredményeket ér el – létezik, hogy ilyen gyorsan ki tudják hozni a tanárok (az Uma Thurman által alakított Madame Duret vezetésével) a rejtett képességeket a tanulókból? Vagy valami más zajlik a háttérben? Katherine gyanakszik, hogy a tanároknak valami hátsó szándéka van – és nekiáll kutatni…

Rodrigo Cortés rendező az Élve Eltemetve-vel egy alacsony költségvetésű, egy helyen játszódó filmjével egy klasszikust teremtett. Ezúttal egy olyan forgatókönyvvel dolgozhatott, amit a Tudom Mit Tettél Tavaly Nyáron alapjául szolgáló novella írójának köszönhetünk – és ezúttal sem a költségvetéssel, sem a színészekkel nem voltak hasonló korlátok (jó, a Buried-et is Ryan Reynolds főszereplésével láthattuk). Sajnos azonban mégsem sikerül kihoznia sem az izgalmat, sem a hangulatot a Sötét Folyósók-ból.

A Sötét Folyosók gyönyörű és különleges helyen játszódik, de míg a Bíborhegyet elvitte ez a környezet és a fényképezés, itt a háttér csak egy közepes díszlet, ami nem kelti fel az emberek figyelmét. A legnagyobb probléma a végtelenül egyszerű és ötlettelen történettel van, de még ebből is többet ki lehetett volna hozni – talán 15 percig köti le sajnos csak a nézők figyelmét. A “horror” rész majdnem teljesen kimerül egy-egy jumpscare-ben, egyáltalán semmi izgalom, feszültség nincs a 96 perc során.

A Down a Dark Hall bekerül azok közé a filmek közé, amit vártunk, sokat reméltünk tőle – de a végeredmény hatalmas csalódás.

Kinek ajánljuk: Uma Thurman rajongóinak – mindenki más hasonló témában nézze meg inkább a Woods-t, abban legalább van Bruce Campbell…vagy még egyszer az Élve Eltemetve-t.

Értékelés: 4/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Down a Dark Hall (2018) (Sötét folyosók)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .