Slaughterhouse Rulez (2018)

A Haláli Hullák Hajnala (Shaun of the Dead), Vaskabátok (Hot Fuzz) és a Világvége (The World’s End) sokunk által kedvelt színészei, Simon Pegg és Nick Frost egy újabb horror-vígjátékkal szórakoztatnak minket a fenti filmek stílusában. A Slaughterhouse Rulez egy félreeső jeles brit iskola diákjainak egy kellemetlen napját mutatja be, amikor egy közeli talajfúrás emberevő szörnyeket szabadít a gyerekekre…vér, poénok, és az ifjúsági filmek műfajának a kifigurázása – ez a Mészárszék Gimi!

A Cornetto-trilógiában Simon Peggék a zombifilm, rendőrfilm és sci-fi műfaját figurázták ki. A Slaughterhouse Rulez egy tökéletes kiegészítése ennek a sorozatnak, ami az ifjúsági filmek elé állít vicces-véres-szatirikus tükörképet. Don Wallace (Finn Cole) a Slaugherhouse (Mészárszék) nevet viselő jeles brit intézet új diákja. A különc szobatársa, Blake (Asa Butterfield) mellett feltűnik rögtön egy szerelmi szál is Clemsie (Hermione Corfield) képében, és…..elszabadulnak a szörnyek, elindul a káosz. Senki se számítson egy összetett történetre, viszont visszatérnek a trilógia filmjeiben látott poénok.

A Slaughterhouse’ nem szűkölködik a Harry Potter-hasonlatokban, az épület, a ruhák, a diákok csoportokba besorolása – mind-mind ezt idézi, még egy Draco Malfoy-szerű karaktert is kapunk. A diákoknak azonban kicsit nehezebb dolguk lesz itt, ugyanis egy közeli talajfúráson a munkások túl mélyre jutnak – és az elszabaduló szörnyek vérszomjasak és éhesek!

A film két legérdekesebb alakja természetes a két visszatérő színészünk. Simon Pegg egy tanár képében sajnáltatja magát őt elhagyó barátnője (Margot Robbie látható ebben a rövid szerepben!) miatt, Nick Frost meg egy, a közelben, a fúrások miatt tüntető hippitársulat tagja – mindketten gyorsan belekeverednek a káosz közepébe! Mellettük még az egyszerűen csak “A Denevér”-nek nevezett dékánt alakított Michael Sheen játéka szerez vicces pillanatokat.

A Slaughterhouse Rulez nem rossz film – sőt – de nagyon magas elődökhöz kell felnőnie, és néhol-néhol ebben alulmarad. A film első része kicsit lassú, a poénok sem ülnek nagyon, de a második rész kárpótol minket, mind vérben, mind izgalmakban, mind vicces jelenetekben. Crispian Mills rendező egy látványos, izgalmas filmet hozott ki az 5 millió fontos költésvetésből, amiből azonban hiányzik az az “extra” faktor, ami a trilógia filmjeit kiemelte a műfaj sok hasonló alkotása közül.

Kinek ajánljuk: A brit horror-vígjátékok rajongóinak – azoknak, akik szeretik Simon Pegg és Nick Frost filmjeit.

Értékelés: 7/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Slaughterhouse Rulez (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .