Vampire Clan (2002) (Vámpírok Klánja)

Vampire Clan

Októberben a Serial Chillers csapata a vámpírokkal foglalkozik. Nem is csoda, küszöbön a Halloween, ilyenkor előjönnek a föld alól, a kriptából, a barlangból és az ódon, elhagyatott kastélyokból a rémisztőbbnél rémisztőbb, természetfeletti lények, hogy a frászt hozzák az egyszerű halandókra. Az alábbiakban a John Webb által rendezett, 2002-es Vampire Clan című filmet fogjuk kicsit jobban megvizsgálni.

Fiatalon az ember az identitását keresi. Ehhez különféle közösségeket választ, hogy személyisége kiteljesedjen. De mi van akkor, ha rossz társaságba, például egy vámpír klánba kerül? Öt tizenéves egy bandába verődve, vámpír-szerű életet él, sötét rituálékat tartanak, egymás vérét isszák, sőt, a súlyos pszichózisban szenvedő bandavezérnek támad egy ennél hajmeresztőbb ötlete, és az nem más, mint elvenni két ember életét! A karaktereket megformáló színészek többnyire ismeretlenek, kettőt kivéve, őket a 2000-es évek elején futott gagyi sorozatokban láthatta a nagyközönség: Drew Fullert a Bűbájos boszorkák-ban, Alexandra Breckenridget pedig a Dawson és a haverok-ban.

A film megtörtént eseteknek állít emléket. 1996 novemberében, a Floridában található Eustis városában, az akkor csupán tizenhat éves Heather Wendorf szüleit – Richard Wendorf-ot és Naomi Ruth Queen-t – brutális kegyetlenséggel kivégezte egy Rod Ferrell nevű igen zűrös alak, illetve önmagukat vámpíroknak definiáló bandája. Heather is a klán tagja volt, és folyton arról panaszkodott, hogy az ősei pokollá teszik az életét, így elhatározták, hogy végezni fognak velük. Miután a fiatalok véghez vitték szörnyű tervüket, New Orleans-ba szöktek, elfogásukat végül az egyik bandatagnak köszönhették, aki felhívta a szüleit, hogy pénzt kérjen tőlük, a szülők azonban ahelyett, hogy ezt megtették volna, azonnal értesítették a rendőrséget. Bár még egyik bandatag sem volt nagykorú, a bíroságon felnőttként kezelték őket, vezérüket első fokon halálbüntetésre ítélték, majd később ezt módosították 2000 év letöltendőre. (Amennyiben tényleg vámpír, ennyi meg sem kottyan neki!) A többieknek jóval kevesebb időt kellett rács mögött tölteniük, fejenként nagyjából 10-15 évet.

Vampire Clan

Heather Wendorf

Ferrell-ről azt kell tudni, hogy 1980-ban született Kentucky államban. Gyermekkora nehéz volt, szülei felváltva bántalmazták és elhanyagolták, ő pedig gyakran fantáziált saját haláláról. Később a helyzet csak rosszabb lett, a középiskolából eltanácsolták, szépen, lassan rászokott marihuánára és az LSD-re,aztán bedurvult és a kokainra, heroinra is, amelyek igazán nem tettek jót egyébként is erőszakos személyiségének. Elkezdett élénken érdeklődni a sátánizmus és egyéb okkult tanok, valamint a goth szubkultúra iránt, szinte falta a horrorfilmeket, akkoriban vette fel azt a szokását, hogy emberek véréből iszik – ehhez első alanyként barátnője szolgált.
Tizenhat esztendősen megalapította The Vampire Clan nevű bandát, amely lényegében feldühödött tinédzserekből állt, akik valódi vámpíroknak képzelték magukat és olyan életvitelt is folytattak. A kilencvenes évek elején jelent meg a
Vampire: The Masquerade szerepjáték, amelynek Ferrell a megszállotja lett. Saját, kitalált karakterével, egy Vesago nevű (ezt egy XVII. századi, okkult könyvből vette), 500 éves vámpírral annyira azonosult, hogy később, a bírósági tárgyalásán is rá hivatkozott.

Vampire Clan

Rod Ferrell

Vampire Clan

Vampire Clan

Vampire: The Masquerade

Számomra ez a film eléggé unalmasnak hatott, nem akadt benne egyetlen olyan jelenet sem, ami akár egy kicsit is megemelte volna a pulzusszámomat. Majdnem olyan kínos az egész, mint a Twilight sorozat epizódjai. Az inspirációt adó valós történetet viszont annál érdekesebbnek találtam, véleményem szerint jóval többet ki lehetett volna hozni belőle.

Értékelés: 5/10

Kinek ajánljuk: Annak, aki mindenképpen középszerű mozikkal szeretné kínozni magát. Az igényesebb alkotásra vágyók inkább tekintsék meg a Dracula című filmet Lugosi Béla főszereplésével.

Norka

  

Be the first to comment on "Vampire Clan (2002) (Vámpírok Klánja)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .