Cam (2018)

Szex, Horror, Cicik és Pénz – a Netflix ötletes és véglegetekig izgalmas filmje a Webcam-lányok szex-el, kéjjel és függőséggel teli világába viszi el a nézőt. Mindent a nézőkért – a lányok akármit megtesznek a pénzért és (az ismertséggel járó kétes) hírnévért, azonban valami igencsak rosszul alakul. A feltörekvő, egyre több mindent bevállaló Webcam-girl Lolának valaki elveszi a személyazonosságát és reménytelen helyzetbe kerül… A Cam mintha egy Black Mirror rész lenne – ugyanazt azt ötletes görbe tükröt tartja a nézők elé!

Lola egyike az ismertebb Webcam-lányoknak. A testét mutogatja és szexuális játékokat játszik kamera előtt – persze csak ha a nézők fizetnek érte. A célja a “Top50” közé bejutni, és ezért egyre erőteljesebb dolgokat vállal be, előkerülnek már kések is és egy Vibratron is – amivel a nézők közvetlenül is tudják irányítani az élvezeteket. Minden a népszerűség és a pénz körül forog – ha a “rajongók” akarnak valamit, akkor fizetniük kell (azaz “tip-elni” pénzért vásárolható kreditekkel). A lányoknak – így Lolának is – vannak személyes rajongói is, akik ajándékokkal halmozzák el, akikkel személyesen is találkozik vagy beszélget, és ez persze nem nélkülöz minden veszélyt.

Alice – akinek Lola a Webcam-karaktere – a valódi életben élvezi a sok pénzt. Új lakásba költözik, bármit megvehet, csak a családjának nem meri elmondani, milyen munkából is futja minderre. A célja, hogy a legjobbak, a legkeresettebbek,a legjobbak közé tartozzon, és ehhez mindig új show-t kell kitalálnia. A korbácsok, vibrátorok, leszbijátékok világában a nézőknek mindig egyre több kell – a különleges műsor a népszerű.

Alice világa összeomlik, amint a felhasználói fiókját elveszi valaki, aki ugyanúgy néz ki, mint ő – és átveszi Lola személyiségét.

A “Cam” egy függőséggel teli világba visz el minket, ahol átlagemberek – férjek és fiatalok – és betegek egyszerre élvezik a fiatal női testek látványát, és azt, hogy pénzért (szinte) bármit megtehetnek a lányokkal (vagy legalábbis megkapják ennek az illuzióját).

Daniel Goldhaber első rendezése végig érdekes, egy percig sem érzi az ember, hogy “ezt már láttuk”. Sokat segít ebben a főhősnőt játszó Madeline Brewer, akit több sorozatból ismerhetünk. Madeline nagyon profin különíti el Alice és Lola karakterét, és végig nem lehet tudni, a kettő közül melyik is az igazi, és melyik a színlelt…

A Cam mintha egy Black Mirror rész lenne amiben a technika és a kéj világa elé állít valaki egy görbe tükröt – minden (szigorúan 18 éven feletti) kedves olvasónknak ajánljuk. 8/10

 

Be the first to comment on "Cam (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .