Killer Mosquitos ((Tafanos)) (2018)

Trash-fanatikusként nehezemre esett volna kihagyom egy ilyen ínycsiklandó gyilkos moszkitós büntetést. Főleg, hogy mielőtt még megnéztem volna, már baromira megtetszett teljesen agyament és profán posztere, így hát hamar eldöntöttem magamban, hogy az olasz Richardo Paloetti által rendezett film bizony elég aljas kell, hogy legyen, hogy szórakoztatni tudjon. Nos, a direkt komolytalanra vett produkció nem bizonyult annyira brutális hulladéknak, mint azt előre gondoltam, cserébe inkább a középkategória legeslegalsó határán súrolja.

Egy csapat főiskolás egy olaszországi vidéki ingatlanban száll meg, hogy bulizzon. Este meglátogatja őket egy helyi paraszt méhész, aki szeretne rajtuk segíteni, és elmondja, hogy mielőbb húzzanak el a francba, különben gyilkos lódarazsak végeznek velük. Nyilván nem így cselekszenek, mert akkor hamar vége lenne a filmnek, inkább megvárják az említett állatok betámadják a házat. Miután visszatér a redneck méhész pofa, azt a tipped adja, hogy szívjanak füvet, mert az megöli őket.  Csodák-csodájára tényleg így történik, így hát mindenki egyesével elkezd betépni. Míg néhányan elmennek segítségért, addig a többiek lassan felfedezik a ház pincéjében rejtőző anyakirálynőt, merthogy egy ilyennek is kell lennie…

Ahogy egy teljesen átlagos mutáns állatos horror, úgy ez sem váltja meg a világot (sem minőségben, sem újdonság terén), viszont legalább a klisés cselekménybe ültetett humor okán egyáltalán nem veszi komolyan magát. A szivárványos szemű, tűéles (piranhaszerű) fogakkal rendelkező lódarazsak koncepciója mondjuk nem is az a dolog, ami túlontúl hitelesen lehetne tálalni, haha!

Nem túl combos költségvetés miatt a cselekmény során legtöbbször csak messziről láthatjuk a rajt, amint éppen repkednek jobbra-balra, vagy éppen felemelnek egy szerencsétlen flótást, megforgatják, és pillanatok alatt lezabálják róla a húst. Több alkalommal nézhetjük végig, amint szájon át zúgnak be a delikvensbe, aki éppen permetezi őket, majd mikor nem jut más értelmes az eszébe, elkezdi magát csonkolni egy nála lévő machétával. Logikus, nem?!

Akad néhány gumibél, illetve egyszer egy egészen tűrhető maszkolást is láttam, de legtöbbször közepesen megmosolyogtató CGI-vel bír a film; a fináléban előidézett robbanás viszont kritikán alul. Olcsó, szegényes, cserébe kitartást is igényel, mert nem valami izgalmas vagy pörgős. Ha nincs más éppen kéznél, egyszer meg lehet tekinteni, főleg aki bírja a kuriózumokat.

Értékelés: 4,5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Killer Mosquitos ((Tafanos)) (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .