Saw VI (2009) (Fűrész 6)

A Fűrész talán az egyetlen olyan patinás horror sorozat, aminek sikerült olyan részről-részre történő színvonalcsökkenést elérnie, hogy az újabb részeket már csak muszájból, az érdeklődés teljes hiányában néztem meg. Az egész egyszerűen szánalmas, igaz, hogy több Péntek 13 film volt, Halloweenből is 10 van már, ezek egyike sem volt olyan pofátlanul pénzhajhász, hogy az összes egy évtizeden belül megjelent volna. Belefáradtam az üvöltöző embereket és a rengeteg csonkítást nézni, a Fűrészeken kívül csak a japán hentesfilmekben láttam ennyit, de ott legalább vicces volt, lehetett rajta röhögni, és nem (csak) azon volt a fő hangsúly. De a Fűrész? Az csak egyszerűen gagyi.

A történet: (miért erőlködtek még a készítők? Egyszerűen slideshowban vetítsék le a kivégzéseket, semmit se veszítenénk.) Strahm halott, Hoffman pedig a levágott praclijával nyomokat hagy minden Jigsaw gyilkosság színhelyén. Csakhogy visszatér Strahm sérült partnere (a Fűrész 4-ben robbant bele a bábu az arcába), és vele együtt a nyomozók esze is, ugyanis a csaj váltig állítja, hogy Strahmból nem nézett volna ki pszichopata önbíráskodó hajlamokat. Rájönnek, hogy az ujjlenyomatok tulajdonosa már halott, majd elkezdik visszakonvertálni a helyszínen talált kazetták hangját, hogy rájöjjenek, ki volt a valódi tettes. Ezt tényleg nem lehetett volna két résszel korábban megcsinálni? És igaz, hogy látszólag gyanúsítják Hoffmant, ő, amikor meghallják a hangját a visszatorzított szalagon, egyszerűen végez mindenkivel, felgyújtja a labort, majd elmenekülne, de Kramer felesége, Jill, teljesítve elhunyt férje utolsó kívánságát, ráhelyezi az utolsó fordított medvecsapdát a fejére. Ugyanis Hoffman végig tudta, hogy Amanda (Jigsaw eredeti kijelölt utódja) volt a valódi felelős Jill kisbabájának elvesztéséért, de ahelyett, hogy ezt elárulta volna Jigsawnak, zsarolni kezdte a nőt. Brazil szappanopera fíling, nemde bár? Lehet, hogy a forgatókönyvírók sztrájkja óta páran nem bízták a véletlenre a dolgot, és álnéven Pabloccal és Ricardokkal íratják a scripteket… Hoffman azonban a fél pofájával együtt leszedi a csapdát, üvölt egy nagyot, jelezve, hogy még mindig nincs vége, a néző pedig csak rázza fejét, hogy már megint mire adta ki a pénzét.

És természetesen a túlélős szál sem maradhatott ki, hiszen anélkül nem növelhetnék részenként a vér és  a belek mennyiségét. Az áldozat ezúttal a csúnya, gonosz egészségbiztosításos paraszt, aki talán megmenthette volna Kramert a ráktól, de persze a pénz miatt ezt nem tette, így végig kell járnia a megváltás ösvényét (= végignéznie a munkatársai és ismerősei halálát), hogy végül megbocsátást nyerhessen (de helyette csak csúnyán megmurdál ő is). Most pedig Columbo módjára feltenném az egyetlen kérdést, amivel összedöntöm sátáni tákolmányodat Pablo Mierda de la Esputo (Google fordító): ha Hoffmant folyamatosan figyelik, mikor tudta összerakni ezt a csapdarendszert és hogyan szállított oda ennyi embert ilyen gyorsan?

Minden részletre kiterjedő, teljes, pontos kritikám és ajánlásom a következő: undorító fos, a készítők emberiségellenes bűnt követtek el, legyen vége, a kópiákat égessék el.

értékelés: 1/10

És egy rész még mindig hátra van. Ezt nem hiszem el!

Zoo_Lee

2 Comments on "Saw VI (2009) (Fűrész 6)"

  1. Én csak az első négy részt néztem meg, a maguk módján még fogyaszthatóak voltak, de egyetértek már igencsak jégre kéne tenni Jigsaw-t!

  2. Talán bennem (is) van a hiba, de én a harmadik részig tudtam követni, a negyediknél pedig teljesen elvesztettem a fonalat. Felvethetném, hogy ugyan valaki rendezze már sorba az eseményeket, és tegye közkinccsé az eredményt, de nem teszem, mert teljesen érdektelen. Tipikus esete “a csavart is ötször megcsavarom a filmben” féle stratégiának. Túlzásba vitték, és az ellenkező hatást érték el.
    Az első rész vitathatatlanul jó volt, meglepő volt és hatásos, de nem kellett volna eröltetni a folytatásokat.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .