The Blob (1988) (A massza)

„Hé Joe, múltkorról maradt a raktárban még van háromtonnányi rózsaszín zselés anyag, mit csináljunk vele?! – Egy űrbeli masszáról szóló fantasztikus sci-fi/horror mozit, azok most úgyis nagyon mennek…” – el tudom képzelni, hogy hasonlóan profán módon születhetett meg Minden Idők Legklasszikusabb Trash Mozija, amit maximum az Óriás Nyálcsülleng taszíthatna le a dobogóról, de az szerencsére csak az én beteg fantáziámban létezik.

Egy űrből lezuhant meteorból kifolyik valami nyálkás rózsaszín anyag, és bekapja egy arra tébláboló csöves faszikám kezét. Fiataljaink (első randijukat bonyolító pár és a település rosszfiújának kikiáltott srác) gyorsan kórházba viszik, de ez az amorf izé nemsokára megkajálja a csövit, sőt ráfolyik a becsajozni készülő srácra, akinek szintén gatter. Első randin kinyiffanni bizony öreg hiba. Rendőrség természetesen semmit sem hisz el ebből a sztoriból, így a rosszfiú-srácot kis híján bezárják. Egy étteremben aztán újra találkoznak a csajjal, ahol a köztük zajló negédes konverzációt követően ismét megjelenik a massza, méghozzá a lefolyón át támadja be őket! Fiatalok gyorsan a hűtőkamrába menekülnek, ahova érdekes módon nem jön/folyik utánuk; azonban nem mindenki ilyen szerencsés: erdőben randizó párocska vagy a telefonfülkébe zárkózott riadt nő, de az autósmoziban is néhány egyed csúnyán otthagyja a fogát. Ahogy a sci-fi jellegű filmekben már csak lenni szokott, nemsokára fehér szkafanderes tudósok bukkannak fel az erdőben, akik a masszát jöttek tanulmányozni, és egyből le is zárják az egész várost. Masszánk közben egyre jobban dagad, mire fiataljaink a hűtőkamrás tapasztalatukat felhasználva próbálják megállítani az óriásira dagadt zselét…

Ez a remake mind technikailag, mind a szórakoztatás szempontjából is sokkal hatásosabb, mint az 1957-es eredeti verzió, melyben konkrétan egy makett-környezetben felnagyított zselatin vándorlását láthatunk mindvégig; persze nyilván annak is megvannak a maga előnyei, haha! A massza a legkülönfélébb alakokba materializálódik, hol polipszerű csápokkal húzza be magába az embert, hol meg „szájat” növeszt magának, de olykor trutyi vagy éppen takonyszerű formában is megnyilvánul. Korszellem hihetetlenül jelen van a filmben, emellett olyan mókás jelenetek övezik a másfél órát, mint amikor a nőjét leitatni készülő srác autójának csomagtartójában egy komplett minibárt rendezett be, vagy amikor az étteremben a mosogatón keresztül húzza lefelé a tagot massza, wehehe! Csakis trash-filmként lehet értékelni, úgy pedig egészen kiváló alkotás. Aki még eddig nem látta, az szégyellje össze magát!!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "The Blob (1988) (A massza)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..