Invisible Ghost (1941) (Láthatatlan kísértet)

invisibleghost_thumbA Filmmúzeumon is ment a Láthatatlan Kísértet című Lugosi-film… Itt már azért kicsit több szerepet kapott Béla, mint a Halálos Rémületben, és meg kell hogy mondjam, “jobban” is alakít ebben a filmben. A történet se olyan érthetetlen baromság, sőt, egy kicsit még izgi is. (Najó ez lehet hogy túlzás :))

A történet ott kezdődik, hogy egy fess tata (Lugosi) meg a felesége ünneplik a házassági évfordulójukat. Na ez nem is lenne nagy baj, csakhogy a néni pár éve lelécelt valami fiatalabb faszival, de aztán nem sokkal később autóbalesetet szenvedett, és összekócolódott az arca. (Béla meg azt hiszi meg is halt.) A nő persze nem halt meg, egy szolgáló bújtatja, és időről-időre visszajár Lugosi házához, de soha sem megy be, mert fél hogy a férje megölné. Persze Béla bácsi mindig akkor sasol ki az ablakon amikor ott az asszony, és amint meglátja, transzba esik, és ölnie kell. (Ezt a transzba esést kicsit túl is játsza Mr. Lugosi, úgy megy mintha totál be lenne baszva.) Másnap persze semmire sem emlékszik. Na a film elején is történik egy ilyen gyilkosság: a lánya hapsiját megfojtja jól a papa. Jön is a rendőrség de megint nem találnak semmit. Aztán egyszercsak felbukkan az áldozat ikertestvére, és elkezd ő is nyomozgatni. A történet kb. eddig érdekes, a továbbiakban Béla megöl néha valakit, meg nyomoznak ezerrel, meg gyanakodnak, aztán a végén kiderül a szörnyű igazság.

invisibleghost1

Bár a Halálos Rémületnél egy fokkal jobb a film (tehát nem 3, hanem mondjuk 4 percenként alszik be rajta az ember), mégsem ajánlanám senkinek. Ha valaki Lugosi-filmre vágyik inkább nézze meg a Draculát, abban tényleg nagyot alakít az öreg.

értékelés: 5/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Invisible Ghost (1941) (Láthatatlan kísértet)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .