Monster Dog ((Leviatán)) (1984) (A halál kutyája)

monsterdog_thumbAlice Cooper vidékre utazik klipet forgatni, miközben embereket marcangol egy megveszett kutyafalka, aztán felbukkannak bizonyos vérfarkasra vadászó helyi cowboyok – egyszóval felbecsülhetetlen kincsként kell fogadni ezt a VHS-korszakból ránk maradt spanyol-amerikai-puerto rico-i gyöngyszemet!

Alice Cooper – filmbeli nevén Vince Raven, mert az olyan faszán gótikusnak hangzik ugye – hatalmas pop-sztár, aki csapatával szülővárosába utazik, hogy egy tökös videót forgasson. Még oda sem érnek, de a zsaruk megállítják őket, hogy tessék vigyázni, mert a környéken mutáns német juhászok egy falkája (ha jobban megnézitek, azért másfajta dögök is akadnak bőven) emberekre támad, és azok kötött pulcsijait… akarom mondani azok testét marcangolja szét. Tiltás ellenére természetesen szétnéznek, de egy vészjóslóan károgó („Meg fogtok halni, végetek lesz”), véres ruhában tobzódó öregember szellemén kívül nem sokat találnak, úgyhogy hagyják is a fenébe.

monsterdog_1Mikor aztán megérkeznek a helyre, a gondnoknak hűlt helyét találják, de nem tojnak be, mert fasza gyerekek, és minden félelemérzet nélkül elszállásolják magukat. Este Vince csaját vérfarkasos rémálmok gyötrik, bár nem igazán törődnek azzal sem. Másnap elkezdődik a várva-várt forgatás, nem sokra rá megkerül a gondnok (kutyák által szétmarcangolt) hullája, és persze újra kísért a véres ruhás fószer, hogy még parásabb legyen a helyzet. Ekkor tűnik fel a színen pár cowboy-nak tűnő alak, akik váltig állítják, hogy Vince bizony egy sokadik generációs vérfarkas…

monsterdog_2Imádni lehet a videókazetták aranykorát, mert ebben az időszakban szinte még minden szörny gumiból készült, ráadásul a horrorfilmek atmoszférája szintén elképesztően szórakoztatóra szokott sikerülni. Az már más tészta, hogy a legtöbbjük valami elképesztően gagyi és béna, de valahol ez adja meg a bájukat. Ez az alkotás sem kivétel ez alól. Hogy jobban átérezzük a filmben szereplő pop-sztár (vagyis Alice Cooper saját maga) orbitális népszerűségét, rögtön egy videóval vágódik az arcunkba, és hihetetlen módon azzal is zárul, ami pedig e között található, az meg egy kapitális nagy hülyeség. Mind a forgatókönyv, mind pedig a megvalósítás hihetetlen módon elcseszett, és nekem is csak nagy önuralom árán sikerült befejeznem.

Értékelés: 5/10

eyescream

1 Comment on "Monster Dog ((Leviatán)) (1984) (A halál kutyája)"

  1. Cikklista frissítve!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .