Sinister 2 (2015)

sini22Nehezen mondom azt egy viszonylag felkapott, mozikba szánt filmre, hogy jól sikerült horror, ahogyan az utóbbi évekből a Conjuringért vagy a Mamáért sem rajongtam, sőt… De a Sinister az hatalmas kivétel volt. Egy olyan nagyon jó értékelésű, mozikban is bemutatott sikerfilm, amely tényleg tetszett, tényleg hangulatos volt és félelmetes. Az üdítő kivétel és a sikerek persze második részt szültek, amelynek izgalommal vegyített szkepticizmussal vágtam neki. Lássuk, mit hoztak ki a Sinister 2-ből.

Az teljesen egyértelmű, hogy az első résznek a legerősebb része Ethan Hawke nyomozása volt és a különböző reakciói a Super 8-as felvételekre. Az archív képek nagyon hangulatosak, eltaláltak, félelmetesek voltak, éppen a misztikumuk miatt. Éppen emiatt kellett már az elején azt keserűen megjegyeznem, rossz esélyekkel indul nálam a Sinister 2. Minden válaszunk megvolt már a film előtt: a gyilkosok kiléte, az ismétlődő módszerek, titokzatos lény személye, így kvázi nem maradt semmi, ami a cselekményen túl hozzáadott értékkel bírt volna.

Sinister-2-Trailer-1024x367

Némi átfedés van a részek között, hiszen az előző epizódban pórul járt Oswalt család története is előkerül, valamint főszerepet kap a túlbuzgó rendőr is. Maga a sztori sem nagy szám: egy anyuka és két gyermeke beköltözik egy házba, ahol természetesen Mr. Boogie tanítványai igyekeznek “átnevelni” a gyerekeket. Az első részből megismert rendőr szeretne rajtuk segíteni, ám ez nem megy olyan könnyen, hiszen szépen lassan kezd eluralkodni a félelem a fiúkon és lassan feltárul előttük, mi is lenne a küldetésük.

sinister_2

A Sinister 2 ahogyan misztikumban, úgy jump scare-ekben sem bővelkedik igazán, ami viszont a legfájóbb pont, hogy a Super 8-felvételek is kevésbé sokkolóak. A filmet nem titkoltan Stephen King: A kukorica gyermekei ihlette, ami valóban vissza is köszön jó alaposan a mű vége felé.

Ha önmagában akarnám értékelni a Sinister 2-t, akkor nem lenne rossz film, de az előélete nélkül nyilván nem készülhetett volna el így a második rész. Kicsit összecsapott (nem csoda, hiszen hat hét volt a teljes forgatási idő), kicsit feszültségmentes, kicsit kevéske, de azért nem egy rossz darab. Mindenképpen kategóriákkal gyengébb, mint az első rész, azt pedig egyelőre nem pontosan tudni, hogy 2017-ben valóban lesz-e harmadik rész, de reméljük, inkább az első epizódra hajaz majd, mintsem a folytatásra.

sini

Értékelés: 4,5/10

IMDb

(Varin)

Be the first to comment on "Sinister 2 (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .