Denpa Teki na Kanojo (2009)

Denpa Teki na KanojoJū Jūzawa egy fiatal középiskolás srác. Nem igazán foglalkozik a környezetével, inkább magának való. Egy napon az egyik lány Ame Ochibana egyszerűen odasétál hozzá, hűséget fogad neki, mondván, hogy előző életében király volt és ezért most is készségesen szolgálni fogja. Természetesen a fiú teljesen hülyének nézi őt és megpróbálja messzire elkerülni. De mindenki tudja, mennyire levakarhatatlanok ezek az őrült japán gimis csajok. Hiszen hasonlóval már mindannyian találkoztunk… ja várjatok, NEM!

Denpa Teki na Kanojo

Az OVA két egymástól független epizódból áll és egy rövid, háromrészes novellából merítkezik. Természetesen a karakterek ugyanazok, így a második megértéséhez azért szükséges előbb az elsőt megnézni. A középső műből sajnos nem készült adaptáció.
Elsősorban drámáról van szó, egy nagyon kedves történetről, amely egyszerre bizarr és szomorú. A háttértől eltekintve egy izgalmas pszichothrillert kaptunk, mely nem fukarkodik a horrorisztikus képanyaggal.

Denpa Teki na Kanojo

Az első rész, a Denpa-teki na Kanojo (Electromagnetic Girlfriend) középpontjában a főszereplők megismerkedése van − persze nem feltétlenül szerencsés ez a szóhasználat, hiszen ha már találkoztak a múltban, akkor inkább egy régen várt találkozásról van szó. Jū Jūzawát nem nagyon érdeklik a lányok, bár mindegyik osztálytársnője kimondottan kedvesen, rámenősen viselkedik vele, sőt leplezetlen érdeklődést mutatnak iránta – egyébként ez egy elég gyakori motívum, például a Shikiben is ilyen az egyik főszereplő. Őt ez nem igazán izgatja, kimondottan fárasztó neki. Nem azért, mert nem érdekli a másik nem, egyszerűen csak azt szeretné, ha hagynák, hogy élje a saját kis életét (átlagos jóképű kamasz fiú, szegény nehezen vakarja le magáról a csajokat). Olyan befelé forduló típus – érthető, nem?! Kimondottan felzaklatja, hogy belecsöppen életébe Ame Ochibana és olyasmiket állít, ami teljesen hihetetlen és iszonyatos nagy marhaságnak hangzik. Ráadásul esélytelen leráznia őt, mindenhol felbukkan, mindenhová követi, azt hangoztatja, megvédi és megöl mindenkit, aki fenyegetni merészeli.
Ezzel párhuzamosan megmagyarázhatatlan és brutális gyilkosságok történnek a városban, a fiú pedig elhatározza, végére jár ennek az egésznek. Egy megrázó esemény hatására úgy dönt, Amét is bevonja, hogy segítsen neki. A háttérben húzódó szálak azonban akár azt is jelenthetik, hogy a lány a titokzatos tettes és valami nagyon őrült dolog az indítéka. Úgy tűnik, a gyilkosságokra más is kíváncsi. Talán egy nyomozó járja a várost egy ugyancsak furcsa küldetést és földönkívülieket emlegetve.
Mi az igazság és ki az igazán őrült? Ki a gyilkos? És mit akar? Ki ez a lány és miért követi őt? Valóban egy elfeledett kor királya lenne és Ame a lovagja? Akit érdekel, nézze meg!!

Denpa Teki na Kanojo

A második epizód címe Kōfuku Gēmu (Happiness Game). Ez alkalommal furcsa csínyek történnek az iskolában és Jū Jūzawa ennek a rejtélynek is a nyomába ered. Apróságokkal indul, de egyre inkább eldurvul a szituáció, egyre zaklatóbbak az esetek. A szálak azonban olyan irányba vezetnek, melyek borzalmasabbak, mint az előző történeté. Az középiskolás lányok nagyon furcsán viselkednek, valamiért továbbra is imádják a fiút. Egyedül egyikük, a diáktanács elnöke pikkel rá. Ayase Ichiko ugyanis iszonyatosan féltékeny és rossz szemmel nézi, hogy a lányok bomlanak Jū után. Szerencsére Ame most is ott van, hogy megvédje őt. A fiú persze továbbra sem mutat érdeklődést a felkínálkozó lányok iránt. Sokkal jobban foglalkoztatja a játék, amelybe keveredett. Valaki olyanokat választott a csínyek célpontjának, akik boldogabbnak tűntek az utóbbi időben a többieknél. Kegyetlen és őrült divatjátékba csöppen.
Vajon mi a boldogság? Hogyan lehet elérni? Lehet bónuszpontokat gyűjteni vagy másoktól rabolni, ha esetleg valaki lemaradna? Versenyről van szó vagy egy újabb őrültségről?

Denpa Teki na Kanojo

A rendező, Mamoru Kanbe olyan sorozatok elkészítésében vett részt, mint az Elfen Lied és a Baccano!. A látványvilágért Hironori Tanaka (Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos, Tokyo Ghoul) és Noriyuki Fukuda (Rurouni Kenshin, Rurouni Kenshin: The Motion Picture) feleltek.

Ugyan csupán két részt készítettek el a novellákból, de teljesen magába szippant bennünket a világ és a történet. Kirángat bennünket a komfort zónánkból a két krimi, illetve a szereplők személyisége, amely elénk tárul. Valószínűleg senki sem volt még olyan helyzetben, mint ezek a karakterek és ezért fogalmunk sincs, mit tennénk ilyen szituációkban. Nagyon nehéz eldönteni, hogy ki az igazán őrült és a cselekedetek mögött lapul-e valamilyen racionális indíték, esetleg igazság. Ajánlom azoknak, akik szeretik a szokatlan, nyugtalanító detektív sztorikat.

Értékelés: 8,5/10

Smaragd Sárkány

Be the first to comment on "Denpa Teki na Kanojo (2009)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .