Empire of the Sharks (2017)

Mark Atkins Dél-afrikában forgatott poszt-apokaliptikus cápás filmjében hasonló koncepciót vázol fel, mint a már egy évvel ezelőtt szintén általa rendezett Planet of the Sharks nevű gagyiban. Vagyis a távoli jövőben az egész Föld víz alá került, és egy csapatnyi túlélő harcol a mindennapi betevő édesvíz-adagjáért, miközben egy kapzsi nagyúr a neki be nem hódoló népeket vérszomjas, ámde intelligens cápaival eteti meg.

Ahogy már a bevezetőmben írtam, hasonló történettel próbálnak meg minket lekötni másfél óra hosszúságban, mint a Planet of the Sharks esetében. Tehát adott egy teljes reménytelenségbe (és vízbe) burkolózó low-budget atmoszféra – ami nyomokban talán még a Waterworld-re is emlékeztethetne -, de ugye ez mégiscsak a SyFy kábelcsatornára készült a Sharknado Week jegyében, úgyhogy nem kell semmi igényes installációra gondolni.

Az emberiség utolsó egyedei próbálnak meg napról-napra túlélni, de megmondom őszintén, semennyire sem tudom sajnálni őket béna színészi játékuk okán. Intelligens cápáink ezúttal kivételes módon nem rendelkeznek semmi übershark-tulajdonsággal (repkedés, savköpés, többfejűség stb.), szimplán csak világító zöld szemmel engedelmeskednek gazdájuk parancsainak – zseniális, ahogy ezt robotikus kezével éri el, haha!).

Sajnos nem igazán találhatunk benne WTF-pillanatokat, egyedül talán a vasból készült cápaszájból kiúszó cápák raját tudnám említeni. Túlzottan nem is véres, inkább csak unalmas, gagyi blődség az egész, egy vasárnap délelőtti matiné minden felejthető momentumával. Hiteltelen képsorok, szimpátián kívül eső szereplők, röhejes CGI, de hangulatteremtésből is egy nagy nullát érdemel. Szóval csak a szokásos olcsón kivitelezett Asylum-hulladék.

Értékelés: 3/10

eyescream

       

Be the first to comment on "Empire of the Sharks (2017)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .