Blood Drive (2017)

Vér, kocsik, szex, gore minden mennyiségben egy posztapokaliptikus világban egy Ash-i magasságokba emelkedő főszereplő anti-hőssel – mi kell más? Üdvözöl mindenkit a Vérverdák Viadala, a BLOOD DRIVE!!!!!! Nincs megállás, nincs pihenés, nincs nyugalom – a pörgés mindenkit és mindent elsöpör, 2017 egyik (ha nem “A”) legjobb sorozatát minden Kedves Olvasónknak ajánljuk. Öveket becsatolni, és kezdődhet egy életre szóló grindhouse élmény!

 

A nem túl távoli jövőben létezik egy viadal, ahol a kocsik vérrel mennek. A futam nyertese hatalmas pénz és óriási dicsőség birtokosa lesz, míg aki lemarad….nos üzemanyagra mindig szükség van! Arthur Bailey egy naív és jószándékű rendőr, aki véletlenül belekeveredik a Vérverdák Viadalába, és hamarosan egy nagy döntést kell meghoznia: “Friend or Fuel?” Azaz vagy csatlakozik a versenyhez Grace segédjeként, vagy…. A versenyből nincs kiszállás (amit egy testbe szerelt elektrosokk-eszköz biztosít), vagy ölsz, vagy téged ölnek meg…

A háttértörténet erősen emlékeztet a Roger Corman nevéhez fűződő, azóta több folytatás és remake-et megélt Death Race 2000 kult-trash film világához, amiben még a pályája elején lévő Sylvester Stallone és David Carradine is szerepelt, majd legutóbb a 2017-es Death Race 2050-ben került elő. A hasonlóság egyértelmű, a Blood Drive azonban ennél jóval többet ad – a 13 rész mindegyike egy őrült történetet hoz el nekünk (amiben a futam valójában elég kevés jelentőséget kap, maga a posztapokaliptikus világ egy-egy szegmense annál többet). Találkozhatunk kannibálokkal, zombikkal, járhatunk elmegyógyintézetben, amazonok között, kalandozhatunk a western és a kínai filmek világában is – hatalmas és fergeteges katyvasz ez a sorozat!

Alan Ritchson már a Blue Mountain State elvont világában sokunkat megnevettetett, de kiváló társat kap az eddig első sorban csak a Matador és Animal Kingdom sorozatokból ismert Christina Ochoa személyében. A sorozatot mégis a Viadal házigazdája, Slink – azaz Colin Cunningham (Fallin Skies) viszi el. Az egyik legzseniálisabb anti-hős, akinek minden egyes perce a képernyőn iszonyatos hangulatot hoz.

Mindegyik részben tocsog a vér (és a rendezőnek ebben nem kellett visszafognia magát a Syfy Channel jóvoltából!), egy igazi grindhouse klasszikust kapunk, amiben nincs megállás…noha a történet valahol végtelenül bugyuta, de mégis annyira magával ragadja az embert, hogy észre sem veszi a sok sületlenséget (különösen a második rész kannibál-hamburgerezőjére gondolva 🙂 ). A gore mellett a szex is központi téma, érdemes itt megemlíteni például a “The F…ing Dead” címet viselő negyedik epizódot, amiben egy halálos szex-vírus szabadul el.

BLOOD DRIVE — “Gentleman’s Agreement” Episode 107 — (Fotó: David Bloomer/Syfy)

A sorozat megkapta a megfelelő körítést is, a Blood Drive Facebook oldala sok vidám percet szerzett a rajongóknak, és a Syfy még egy igen poénos reklamációs vonalat is ((325) 400-3423) létrehozott azoknak, akiket esetleg zavarna a vér/cicik látványa – érdemes tenni vele egy próbát. Kaptunk még egy ingyenesen letölthető kifestőkönyvet is, és minden adott volt, hogy sokáig élvezhessük ezt a grindhouse katyvaszt – a nézettség kivételével. A Syfy Channel sajnos az első évad után törölte az átlagos számokat hozó polgárpukkasztó klasszikust (a netes támogatottság, az elismerő kritikusi , valamint a nézői egyöntetűen pozitív kritikák ellenére). A Blood Drive jelenleg 7.4/10-es IMDB ratingnél tart, valamint 87%-os pozitív állásnál a Rottentomatoes.com-on, ami az iszonyatosan megosztó műfajt és tartalmat tekintve még félelmetesebb szám, ezért is lehet benne bízni, hogy valamelyik másik csatorna még felkarolja (petíció ITT) ezt a méltatlanul törölt klasszikust.

Jó szórakozást ehhez a 13 részhez – reméljük lesz még több valamikor, és nem jut a Firefly példájára az idei év egyik legjobb sorozata!

Értékelés: 10/10 (!!!)

Fixxerx

Be the first to comment on "Blood Drive (2017)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .