8 dolog, amit nem tudtál a The Strangers című horrorról

2018 első felében érkezik a mozikba a nagy sikerű The Strangers (Hívatlanok) című film második része. Az első epizód igen nagy sikert aratott – a film költségeinek több, mint nyolcszorosát hozta vissza Bryan Bertino műve. Ennek szellemében talán nem csoda, hogy még egy bőrt szeretnének lehúzni a készítők az arctalan gyilkosokról. Íme nyolc olyan információ az első rész kapcsán, mellyel nem biztos, hogy tisztában voltál.

– Habár egyes források szerint Bryan Bertino rendező komoly ihletet kapott a nemrég elhunyt Charles Manson életéből, valószínűleg inkább a saját maga által átélt, gyerekkori élményekből táplálkozott. Egyik este ugyanis bekopogtak hozzájuk, hogy otthon van-e egy bizonyos személy, aki nem lakott a házban, de mivel nemleges választ kapott a kérdező, szó nélkül elszaladt. Még aznap este betörtek Bertinóék szomszédjába, ott ugyanis vélhetően senki sem reagált a csengetésre.

– A főszerepet az Aerosmith énekesének, Steven Tylernek a lánya, Liv játszotta, aki igen sok megpróbáltatást kellett kiálljon a forgatás során. Hogy Tylerből élethű reakciókat váltsanak ki, nem csak különböző hanghatásokkal ijesztgették őt a forgatás során, de számtalan edzésgyakorlatot is el kellett végezzen a jelenetek felvétele előtt, hogy a lihegése és zihálása valódi legyen.

– Manapság nagyon-nagyon kevés film felvétele készül kronológiai sorrendben, ám a The Strangerst így vették fel.

– A film címe eredetileg The Faces, vagyis Arcok lett volna.

– Liv Tyler a forgatás során mandulagyulladást szenvedett, ám ezt a játékán nemigen lehet észrevenni.

– A beltéri jelenetek nem egy igazi házban készültek, hanem egy színpadra építettek kizárólag emiatt egy házat.

– A film eredeti verziójában sokkal többet kommunikálnak egymással a szereplők, ám a gonoszok misztikumának megóvása érdekében ezeket a jeleneteket végül kivágták.

– Manson története, valamint a gyerekkori félelmek mellett a francia Ils (Them) című horror is inspirálhatta Bertinót, amely nagyon hasonló felépítésű és cselekményű mű, mint a The Strangers.

Ezek voltak tehát a legfontosabb tudnivalók a The Strangers első részéről, ha pedig szeretnéd tudni, mi vár rád a folytatásban, íme az előzetes!

Be the first to comment on "8 dolog, amit nem tudtál a The Strangers című horrorról"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .