Underworld: Awakening (2012) (Underworld: Az ébredés)

Az eredeti Underworld örökös kedvenceim egyike. Minden benne van, amitől egy egyszerű akciófilm hihetetlenül látványos és király lesz, egyetlen aprócska hibája, hogy a vérfarkasok külseje nem igazán tetszik. Ennek nyitva hagyott befejezését követően jött a folytatás, az Evolution, ami látványban nem marad el elődjétől, ám a cselekménye már korántsem olyan érdekes. Szerencsére a bazinagy főlycan, a denevérré alakuló ősvámpír és minden halhatatlan atyjának felbukkanása kárpótol ezért a hiányosságért. Ezeket követte a Rise of the Lycans, ami az addigi akció-horrort átvitte a dráma irányába. Ez a nulladik epizód elég nehezen befogadható elsőre, de másodszor már marhára tetszett, mert a szereplők kapcsolataira helyezi a hangsúlyt a harc helyett. 2012-ben pedig megérkezett a negyedik rész, ahová a legjobban bevált módszert alkalmazva visszahozták az eredeti hősnőt és a kitalálók egyikét, ők pedig beleadtak apait-anyait! Hogy hogyan sikerült a művük? Ha érdekel, kattints a továbbra!

Az emberiség valamiért rájön a „fertőzöttek” (a farkasok és a vérszívók) létezésére, amikor pedig ez a dolog napvilágot lát, a világ népei összefognak, hogy eltüntessék a két fajt a bolygó felszínéről. Selene (Kate Backinsale) szerelmével együtt menekül a megsemmisítő-osztagok elöl, de végül őket is elkapják… Az eszméletét vesztett szuper-vámpír pedig egyszercsak ismét felébred, bezárva egy fagyasztó-kamrába. Miután kiszabadul, rádöbben, hogy 12 évet töltött hibernálva egy kutatóintézet foglyaként, ahol nem volt egyedül. A Kettes Alanynak nevezett hibrid szintén elszökött és kettejük között különös kapcsolat áll fent: látják, amit a másik lát, ha közel vannak egymáshoz. Selene követi a nyomokat, hogy meglelje a mutánst, aki csakis Michael Corvin lehet, ám meglepő felfedezést tesz, a hibrid ugyanis egy kislány! Innentől pedig indul a hajsza, ugyanis a meglepően erős lycanek maguknak akarják a lányt; a vámpírok kitaszítják maguk közül, az emberek pedig el akarják pusztítani. De vajon kicsoda a gyermek és mi lesz a sorsa?

Nem igazán voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, mert végülis azt le lehet szögezni, hogy az eddigi három rész tetszett, vagyis ha jön egy negyedik ezzel a címmel, akkor az is tetszeni fog. Barátaim mondták, hogy állítólag ez a sorozat legjobb darabja, ez pedig jó ajánlásnak tűnt. Már az első néhány percben kiderült, hogy ez valami kurvajó lesz és tényleg az! Minden eddiginél több vér fröcsög, a végtagok, fejek és más testrészek csak úgy röpködnek; Kate Beckinsale most is lenyűgözően mutat a feszülős bőrcuccban; az ellenségek is királyak; az i-re a pontot pedig az óriás farkas és a mutáns kislány teszik fel. A történet szerint a vadász-préda szerepek felcserélődtek, a vámpírok a kihalás szélén állnak, a farkasok pedig most is egy lenyűgözően elmés tervet kovácsolnak saját fennmaradásuk érdekében. Az első részben főként harcos Selene a második részre elsősorban szerető asszonnyá válik, itt pedig továbblép a következő szintre, amit gondolom kitalálhattok, hogy mi. Aki mégsem jönne rá, ne csüggedjen, de én nem fogom elárulni:) Ehhez pedig hozzácsapódik az eredeti Underworldben is látott magas körökbe vezető összeesküvés meg a bürokrácia szorításában vergődő vérszívó-populáció belső viszályainak sora, így mindig van valami érdekesség is. A régi szereplők közül sajnos már csak Beckinsale maradt, de hozzá csatlakozott Charles Dance (Alien 3) és Stephen Rea (Interjú a vámpírral), valamint a kislány mellett adtak neki segítségül egy fiatal, ambiciózus vámpírt meg egy nyomozót, aki szívesen segít az éjszaka teremtményeinek személyes okokból. Az egész pedig annyira hihetetlenül faszán néz ki, nagy kár, hogy nem 3D-ben láttam… Összefoglalva: Az ébredésben benne van mindaz, ami az eddigi Underworld-mozikat sikeressé tette, de még több vérrel, még több király dologgal és az eddigieket is kenterbe verő látvánnyal! Akinek a többi rész tetszett, annak ez is bejön majd; akinek meg túl egyszerű a történet, az nézzen David Lynch-, vagy Christopher Nolan-mozikat inkább;)

értékelés: 10/10

tvshaman

Be the first to comment on "Underworld: Awakening (2012) (Underworld: Az ébredés)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .