Devil Girl from Mars (1954)

devilgirls_thumbA Cat-Women Of The Moon-nal kb. egyidőben jutottam hozzá a Devil Girl From Mars c. műhöz is, és eredetileg úgy terveztem hogy majd egyszerre írok róluk, aztán miután megnéztem őket, és kiderült hogy egyik szarabb mint a másik, úgy döntöttem egyszerre csak egy alkotással mérgezem az agyatokat! Először nem is figyeltem oda, de aztán nagy meglepetésemre az interneten láttam, hogy ez a film Angliában készült! (Meg is lepődtem, hogy nem Kanadában!) Mondjuk ez a mi szempontukból csak annyit jelent, hogy brit akcentussal pofáznak benne, amit nehezebb megérteni, meg rohadtul unalmas. Még egy érdekesség, hogy a film egy sci-fi színdarab alapján készült. Hát hogy ilyen is van…na mindegy, a történet:

A skót felföld (nem, nem, ez nem a Hegylakó bazzeg!!) egyik falucskájának szélén lévő kocsmában egy csapatnyi emberke dajdajozik nagy boldogan, mikoris a közelben leszáll egy űrhajó (ami mellesleg élő szövetekből lett “összerakva” vagy mi), fedélzetén egy Nyah-val, a szado-mazo szerkós marslakó lánnyal, aki azért érkezett a Földre, hogy férfiakat vigyen a bolygójára. Tudniillik a Marson véres háborúk folytak a férfi és női egyedek között, aminek következtében a férfiak erősen legyengültek (na persze), nem képesek a marsi faj fenntartására (=nem tudnak dugni!). Nyah elméletileg Londonban akart leszállni, hogy könyebb legyen fiúkat kerítenie, de egy műszaki hiba (biztosan végbélrákos lett az űrhajó) következtézben kénytelen ezen a parasztlakta Mucsajpusztán landolni a szerencsétlen. De gond egy szál se, mert hamar megleli mulatazó hőseinket, akik nagyon beszarnak az idegentől, majd mégjobban beszarnak mikor megtudják, hogy egy férfit mindenképp vinni akar magával! Hogy mégjobban megfélemlítse őket, Nyah előhívja az úrhajóból házikedvencét, egy 15 láb magas robotot, ami kb. úgy néz ki mint egy bazi nagy hűtőszekrény egy szirénával a fején, és mindent el tud porlasztani az ionsugárral amit a fejéből lő ki. Hosszas tanakodás után Albert Simpson úgy dönt, “feláldozza” magát (szegénynek több millió marsi nőt kell majd megtermékenyítenie!), és elmegy a marslakóval, ám a felszállás után nem sokkal megsemmisíti az űrhajót saját magával és Nyahval együtt!

devilgirls1

Olyan ez a film, mintha a színdarabot vették volna filmre, az egész stúdióban lett felvéve, ami nem is volna baj ha nem látszódna annyira, persze ez is a kis költségvetés számlájára írható, de akkoris. Tulajdonképpen szinte csak jó kritikákat olvastam erről a filmről, viszont én nem láttam benne semmi egetrengetően eredetit, és hiába kuriózum hogy angol sci-fi, amerikai társai mind látványban, mind történetben lekörözik. Nem bánt ez a film senkit se, csak egyszerűen unalmas. Egyedül azért az 5 percnyi mókáért érdemes megnézni, amit a robot művel benne. Hát az tényleg zseniális. De az is csak értelmi fogyatékosoknak! És kanadaiaknak…

értékelés: 3/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Devil Girl from Mars (1954)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.