Dark Angel ((I Come in Peace)) (1990) (Sötét angyal)

comeinpeace_thumbEgyik legelső filmes élményem vót ’90 tájékán a nálunk “Sötét angyal” néven futó futurisztikus krimiakciófilm, amit aztán hosszas keresgélés után sikerült újra beszereznem, hogy alaposabban kielemezhessem anno mi fogott meg annyira benne, hogy még évek múlva is tisztán előttem volt a film pár emlékezetes jelenete. Aztán úgy alakult, hogy két részletbe voltam kénytelen megnézni, mert előszörre kurvára untam és kinyomtam a fenébe, persze pont az akciódúsabb jelenetek előtt. Mostmár persze nem volt rám akkora hatással mint pár éves koromban, de azért ennek ellenére azt kell mondjam ez jófajta kis akcióscifi jó adag 80-as évek feelinggel amit szeretünk!! Na meg a svéd izomkolosszus/színészórással, DOlph Lundgrennel a főszerepben azért elég nehéz lett volna elbaszni bármit is…

Gonosz élien érkezik az Földre egy távoli bolygóról. Nem kirándulni jött,hanem endorfinért, ami az ő bolygóján egy igen ritka és illegális drog, s mint ilyen baszott drága is biztos, szóval tutira megérné neki ez a kis intergalaktikus kiruccanás…megérné…ha nem volna Jack Caine (Dolph Lundgren), az egyszemélyes hadsereg, a pusztító gépezet, aki Supermant megszégyenítő irammal és erővel indul a gonosz élien nyomába hogy élve megnyúzza és kitapossa a mocskos trutymós földönkívüli belét, hogy aztán a kóbor kutyák falatozzanak a gennyedző ufó tetemből!!! (jó kicsit kiszíneztem a sztorit) Szóval lényegébe jön ez a gonosz élien, és belő egy csomó adag heroint az áldozatainak, hogy azok sok endorfint termeljenek, majd lecsapolja azt egy kis ufó-csővel (ilyen organikus szar mittomén) hogy aztán vihesse majd haza őket eladni. Az ufó-Interpol mondjuk utána küld egy “jó élien”-t, de emez elég hamar kifingik, így Dolph Lundgrenre vár a feladat, hogy szétbassza a gyilkos ufó pofáját. Hát nagyjából ennyi.

comeinpeace1

Be kell valljam fasza ez a film, mondjuk érezni rajta ezt a 80-as évekbeli tucatfost mázt így egy picit, de egyébként korrekt alkotás! Csomó emlékezetes jelenet (pl. mikor az UFó csákesz a karjából kilövődő mágneses cédélemezzel lemészárol egy egész drogkartellt, meg ilyenek) de a tököm meséli el, má nincs kedvem tovább írni! Nézzétek meg mer fasza!!

értékelés: 7/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Dark Angel ((I Come in Peace)) (1990) (Sötét angyal)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.