Pink Flamingos (1972) (Rózsaszín flamingók)

pinkflamingos_thumbValami bűzlik Baltimoreban. Itt székel (szó szerint:) ugyanis John Waters, a B-filmek koronázatlan királya, a szar pápája, az okádék hercege. Az gátlásokat és tabukat nem ismerő független filmes, aki megannyi trash mozival örvendeztette meg a világot, és az ő műzsája, a transzszexuális Divine, aki hol férfiként, hol nőnek sminkelve ill. öltözve libeg a filmvásznon. Retro díszletek, elnagyolt karakterek, travik, buzik, retardáltak, perverzek…mi kell még egy fergeteges fekete komédiához?

A gennyisten Divine (Babs Johnson), és “családja” békésen éldegél lakókocsijában, Baltimore közelében egy tisztáson. Hippi fia, Crackers legfőbb öröme hogy ártatlan nőket hív magához randevúra, majd a lakókocsi mögötti pajtában tyúkot szorítva meztelen testükhöz megerőszakolja őket. A velejéig romlott Cotton, Divine baártnője élvezettel lesi a tyúkos orgiákat. Edie, Divine 150 kilós anyja közben a lakókocsiban vonyít egy járókában. A tojásárust várja, hisz ő mindig csak a tojást zabálná. A világ legocsmányabb emberei… vagy mégsem? A narancssárga hajú és fanszőrzetű Connie és kék férje, Raymond Marble heroint árul a környék általános iskoláiban, és ártatlan stopposlányokat ejtenek teherbe retardált szolgájuk, Channing fecskendőbe vert ondójával, hogy az újszölötteket eladják leszbikus pároknak. Divine szülinapjára egy postán elküldött szardarabbal kedveskednek, és a kulához mellékelt levélben tudatják Divine-al, hogy harcba szállnak a “Világ legocsmányabb embere” kitüntető címért. Divine sem rest, nekiindul hát hogy leszámoljon Marbleékkal, de mivel csak az üres házat találja, úgy dönt a halál helyett mással bünteti őket: összenyálazza Marbleék összes berendezési tárgyát. Vele tart fia is, Crackers, akit Divine a házban túláradó szeretetét bizonyítván le is szop jól. A hazaérkező Marble házaspárt kitaszítják a Divine nyálával összemocskolt ház berendezési tárgyai, így hát ők is útra kelnek, hogy egyszer s mindenkorra eldőljön, ki a világ legocsmányabb embere. Crackersék persze számítának a “látogatókra”, így trükkösen elfogják őket, kátrányba mártják, tollba hempergetik a Marble “famíliát”. A Babsből, Cottonból és Crackersből álló rögtönzött bíróság bűnösnek találja Marbleékat “seggfejségben”, a büntetésük pedig halál…

pinkflamingos1

Hú. Az esszenciális John Waters film, illetve számomra minden idők legszórakoztatóbb mozija. Erről igazából nem lehet ódákat zengeni, és nem is kell, látni kell inkább, utána mindenki eldöntheti hogy beveszi -e a gyomra ezt a fajta szennyet, vagy gyorsan elfelejti. Utóbbi azért nem fog olyan könnyen menni…:-) A sztoriból direkt hagytam ki a sokkolóbb jeleneteket, a történethez ezek ugyanis nem sokat tesznek hozzá, viszont egy ember szellemi fejlődését alapjában korlátozhatják bizonyos kor alatt:-) Ha már azt hiszed nem érhet meglepetés, még nem láttad…ha már láttad, tudod miről beszélek 🙂 “Éljen soká a független filmezés!!”

értékelés: 10/10

Yoko Homo

1 Comment on "Pink Flamingos (1972) (Rózsaszín flamingók)"

  1. Beteg egy film 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.