Thunder II / Thunder Warrior II (1987)

thunderw2_thumbGondolom az első rész áttörő világsikere és rengeteg eladott videókazetta arra sarkallta a stábot, hogy lefogassa Thunder indián további törtenetét. A rendezői székbe ezúttal is Fabrizio De Angelis (alias Larry Ludman) ült, és akárcsak az első részben, a producer és forgatókönyvíró szerepet is bevállalta. Igaza is van, jól bevált recepten minek kellene változtatni? (Ráadásul így a nagy lóvét is ő akasztja le :D) A viccet félretéve lássuk ezúttal hogy alakulnak a dolgok kedvenc indián harcosunk életében.

Rögtön a film elején Thunder egy útszéli csehó szétverésében vesz részt, egyúttal a helyi keménymagot is seperc alatt lenyomja. Az első részből megismert főellenség, a Sheriff jobbkeze, Rusty rendőr ezért helyből sittre is vágja hősünket. Persze előtte jól ledöbben, mert mindenki azt hitte, hogy Thunder meghalt. Az őrsön kiderül, – ez óriási csavar már a film elején – hogy Thunder rendőrként lett visszavezényelve a városba. Mindez oly csekélységek után, hogy az első részben hazavágott pár tucat zsarut és lerombolta a fél várost. Ettől eltekintve gyorsan beilleszkedik, munkatársai megszeretik, rendkívül hatékony módon végzi kötelességét. Thunder végre boldog: van egy kis háza, barátnője terhes, csiripelnek a madarak, de hogy ne legyen minden ilyen idilli, képbe lép egy vén csóka, aki a régi barát szerepét tölti be. Kiderül, hogy rosszalkodik a környéken egy drogelosztó banda, akik többek között szegény-szerencsétlen-ártatlan indiánokat is fertőzik a szennyel. Mit ad Isten, az öreg szerint Rusty is benne van a dologban, ennek kellene utánanézni egy kicsit. Thunder akcióba lép, szaglászni kezd, de Rusty, mint született főgenya ezúttal túljár hősünk eszén és fegyházba juttatja. Mivel az indiánok sorsa a börtönben elég sanyarú, gyorsban dobbantani kell és így is történik. Thunder ezúttal a könnyebbik utat választaná, elhúzna a környékről terhes nőjével karötve. Egy nem véletlen baleset révén a kisasszony elvetél, és bosszúra sarkalja az indián harcost. Ismét beindul a bosszú egyszemélyes hadigépezete, hogy szembeszálljon a törvény őreivel és végleg leszámoljon a korrupt Rustyval.

thunderw21

Újból le kell szögeznem, hogy a Rambó szerintem is kurva jó film. A forgatókönyv írója is egy véleményen lehet velem, mert ebben a részben is megegyeznek egyes kockák az előbb említett filmmel. Egy koppintásból két filmet összehozni, pláne folytatást, ehhez már tehetség kell. Az önálló gondolatok már nehéznek bizonyultak: sablonos, elcsépelt, már-már unalmas filmrészeket kapunk. Ami az első részben még ütött, itt már hiányzik. Átlag alatti B akciófilmmel van dolgunk, hányzik belőle az összes pozitívum, ami még az első részt kiemelkedővé tette az műfajból. Hogy szükség volt-e erre a folytatásra, nem tisztem eldönteni, de mindenképpen szükség volt rá ahhoz, hogy 3. rész is készülhessen, ugyanis készült! Folytatása következik!

értékelés: 4/10

Stone

Be the first to comment on "Thunder II / Thunder Warrior II (1987)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.