Turistas ((Paradise Lost)) (2006) (Végzetes Kitérő)

turistas_thumbÚgy látszik tini horrorból sosem elég, mire egyet megnézek, addigra elkészül 3 másik. A Hostel sikerén felbuzdulva gondolták, hogy “hinnye, ilyet mi is tudunk, csak köll néhány fiatal a darálóba”, és még a 2. rész előtt összedobták a Végzetes Kitérőt. A stábról csak annyit tudok elmondani, hogy semmit nem tudok róluk elmondani. Lehet csak én vagyok ilyen műveletlen, de a rendező egyik eddigi filmjéről sem hallottam, és Melissa George-on (Amityville remake) kívül a színészek se voltak ismerősek. Így hát minden elvárás nélkül ültem le megnézni a filmet.

Amerikai fiataokkal megtömött busz száguldozik egy hegyi úton, és ahogy az lenni szokott, lesodródik az útról. Szerencsére még pont fenn akad a peremen amíg mindenki leugrik róla, és jól nevelt kis busz révén csak utána bukfencezik le a lejtőn :). Majd miután összegyűjtik csomagjaikat a busz maradványaiból úgy döntenek lebandáznak a közeli tengerparthoz. A part persze minden várakozásukat felülmúlja. Van kaja, pia, pina, minden mennyiségben, csak a másnap nem olyan kellemes. Mivel a másnaposság mellett, azzal a ténnyel is szembesülniük kell hogy kirabolták őket, (és mellesleg elraboltak 2 embert, de az nem tűnik fel senkienek). Így hát lemennek a faluba segítségért, ahol sikeresen bezzúzzák egy kisgyerek fejét, és ezzel a cselekedetükkel kicsit feldühítik a jónépet. Ám egy szimpatikus fiatalember a segítségükre siet és felajánlja, hogy elviszi őket a nagybátja házába. A házat persze jó vendéghez illően átkutatják, felzabálnak mindent és ellopnak egy bicskát, aminek később nagy hasznát veszik. Már minden probléma megoldódni látszik amikor az éjszaka közepén katonák törnek rájuk, és jól bezárják őket a kutyák közé. Gondolták, hogy ennek a fele se tréfa így az előbb említett késsel kiszabadulnak mikőzben az egyik csajt felboncolja a tulaj, mert tudnillik szervkereskedő az úrjember. Boncolás közben a “doki” a tisztelt publikum tudomására hozza, hogy igazából nemes cél vezérli őket, vagyis az, hogy bosszút álljanak Amerikán :). A fiatalok menekülni kezdenek, majd még a befejezés előtt (ami a túlélők tekintetében kiszámíthatóbb nem is lehetne), megcsodálhatunk egy “zseniális” fordulatot.

turistas1

Összességében hangulatos kis tini horror kerekedett ebből a filmből, mégha eredeti ötlet szinte semmi nincs benne. Egy kis Hostel, egy kis Texasi Láncfűrészes és máris kész a film. A csajok jók, de ez már alapkövetelmény az ilyen filmekben, kicsit kevés a brutalitás, de a mai trendekhez képest jónak számít. A víz alatti felvételek, szépek, mint valami természetfilm, de pont ezért a megvalósítás miatt, nem ad olyan klausztrofóbiás fílinget mint, amit mondjuk a Barlang adott, pedig jót tett volna finálénak (mondjuk az vicces volt amikor a víz alatt gyűjögették a levegőbuborékokat). Összefoglalva, ha nincs más ezen a filmen is el lehet szórakozni, de ha van választási lehetőség akkor inkább az előbb említett filmeket, vagy a Sziklák Szemét ajánlom, mer azok jobban odabasznak.

értékelés: 5/10

Kevin Kain

1 Comment on "Turistas ((Paradise Lost)) (2006) (Végzetes Kitérő)"

  1. Ez egy hihetetlenül unalmas film…. az egész úgy szar ahogy van….

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.