Paris by Night Of The Living Dead (2009)

paris_thumbEz a romantikára hajlamos címmel operáló francia rövidfilm magában foglalja a házasság esetén felmerülő holtig tartó hűség fogalmát, valamint ezen kívül még egy instant idegenforgalmi betekintést is kapunk a francia fővárost illetően. Mindezt több-kevesebb sikerrel alig egy negyedóra alatt bonyolítja le,  megtekintése  pedig a videómegosztóknak hála, bárki számára egyszerű és gyors.

Paris by Night Of The Living Dead (2009)

Nincs nagy sztorija, elárulom: fiatalokat éppen megesketi a pap, mire zombik támadnak rájuk. Isten szolgájának azonnal kitépik a belét, a frissen esketett pár pedig meg menekülni kényszerül, de azért nem kell félteni őket: Tomb Raider lazasággal előrántják eddig rejtegetett fegyverüket, majd miután esküvői ruhájukat levedlik, konstatálják, hogy kicsit talán sok zombi – kb. Párizs egész lakossága ellenük van, haha! Fura vágás után egy roncstelepet láthatunk, amint a páros a zombikat hentel újfent, majd motoron lógnak meg. A végét nem árulom el – lévén nem a kötelező happy end – inkább tessék rááldozni nyolc percet.

Paris by Night Of The Living Dead (2009)

Nem lenne maga rossz film, de a CGI bőven hagy maga után kivetnivalót, főleg amikor Párizs nevezetességeit pusztítják el, persze mindig véletlenül teszik – ezek de szar részek már! Szerencsére azért más jellegű, sokkal elvetemültebb (értsd: thrash) humorbonbonokban is bővelkedik: zombi szemébe állított géppisztoly hirtelen kifogy, csaj nem ijed meg: tárat cserél, aztán úgy lövi szét, vagy amikor pasija motoron száguldozik, majd hirtelen előkerül egy láncfűrész és menet közben fűrészeli széjjel őket! Bár azt is meg kell jegyezni, hogy a zombik gyilkolása sem következetes: általában nem halnak meg, még akkor se, ha stukker pontosan fejbe lövöd őket, ellenben ha géppisztollyal próbálkozol, egyből végük, akárhol találod el őket, vagy mondjuk kreatívan karddal kettéhasítod mihaszna testüket…

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Paris by Night Of The Living Dead (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.