The Haunted World of El Superbeasto (2009)

Nnna, ez odab@sz. Rob Zombie azonos című képregényéből rittyentette össze ezt az egész estés rajzfilmet, és hát meg kell hogy mondjam, rég röhögtem ilyen jót. Van itt minden a lobogó csöcsöktől a motoros náci zombikig bezárólag. Még maga a mester is feltűnik néhány röpke pillanat erejéig, ha másért nem is, hát hogy szétcsapja a fejét annak az idegesítő bendzsós faszinak… kösz Rob! 🙂


El Superbeasto eredetileg egy maszkos mehikói pankrátor, de immáron az egészből csak a maszk maradt meg, viszont alatta jó nagy az arc… 😀 Régi jó bandáját otthagyta a gettóban, ő meg beállt pornósztárnak, celebnek, meg néha szuperhősködik is, bár ha igazán zűrös a szitu akkor megkéri inkább a kis dögös szőke hugicáját, Suzi X-et, hogy segítsen be neki… Suzi hű társa saját készítésű robotja Murray, akinek azonnal áll a pléhbréje, ha csak a látószögébe kerül a gazdi, emellett spéci képessége még, hogy bármilyen járművé át tud alakulni… Superbeasto meg egy beszélő macskát töm a gatyájába, hogy minnél obszcénebb legyen ott a domborulat… na és?

A probléma ott kezdődik, mikor a Dr. Sátán nevezetű identitászavaros lúzer (zseniális gonosz proffesszor, na!) Ottoval, a meglepően intelligens és önérzetes gorillával elraboltatja Velvet Von Black-et, a közeli sztiptízbár sztársunáját, akiért amúgy hősünk vérállománya is pillanatok alatt átrendeződik déli irányba… Na de minek a dokinak egy mocskos szájú fingó-böfögő tahó alkoholista picsa? Nahát, ezt se’ tudod kiskomám? Hát ott van a csaj valagán! Hogy mi? Hát a jel! A gonosz jele! Tudniillik csak a jellel a tomporán létező nőnemű egyeddel való házasságkötés teszi lehetővé, hogy a nyiszlett kis nyúlbéla Dr. Sátánból hatalmas, erős és rettenetes Dr. Sátán válhassék a pokol minden bubis erejével!

Na szóval, spiné elrabolva, Superbeasto utána, hugicáját és hű bádogemberét meg épp egy motoros nácizombi-banda lemészárlásától csábítja el, így Hitler mester lestrapált, ellenben nem kevésbé élő koponyája is a dunsztosüvegben marad és visszakerül hűen oszló brigádjához. Suzi meg Mikrobi gyors visszatepernek a bárba némi infó beszerzése céljábul, nameg ha már ottvannak, csinálnak egy kis káoszt rendet. Kedvenc lucsadorunk eközben felkeresi a régi cimbiket, hátha elkél az erősítés. Természetesen pikk-pakk kiderül, hogy a kemény csikánók és Trejo-hangú törpe főnökük nem orrolnak régi tesójukra, így egy szinte már majdnem bu… melegnek mondható össznépi ölelkezés után csatakészbe’ várják a kellő pillanatot. Mondtam már, hogy Ottonak egy bazinagy csavar áll ki a fejéből, ami afféle értelem-szabályzóként szolgál? Ja, akkor most mondom.

Szuperlucsamucsamacsónk ezután nemsokkal csapdába esik, és egyet-s-mást Sátán doki múltjáról is megtudunk, de nincs időnk töprengeni mert emberünk kitőr bőrtönéből és még egy óriás-kínai-robot-csatornakígyó-szörnyet is szarráver egy valami nyomoronc manusnak a túlméretezett heréivel… hehe… Suziék továbbra is írtják a zombikat, ám hiába a mesteri terv, a hülyeségbe belefeletkezvén Superbeasto nem kerülheti el a végső ütközetet… Csajbunyó!!!!! Na innentől nem mondok lófaszt se! Nézzétek meg! 😀 A végén persze Superbeasto még nyom egy interjút meg egy koncertet, miután Sátán dokit helyretette amiért az a Benny Hill indulójára rendezett vérontásban többek közt a télapót is lezúzta… és ezután természetesen helyreállt a … miis? Miféle rend? 😀

Robi bácsi úgy darálja le ezt a 77 percet, hogy azt hiszed csak félóra, nincs megállás, nincs lassítás, sok poént meg se értesz mire már jön is a következő kettő, emellett kismillió filmes utalás a Ragyogástól az Alienig, de feltűnik Bőrpofától kezdve E.T.-ig mindenki, aki számít a szörnyek, gyilkosok, korcsok és elmebetegek világában. Még Michael Myers is megkapja a magáét, afféle rendezői önfricskaként. Aztán ott van még a zene: fülbemászó, dallamos, kellemes és a beteg szövegekről nem is beszélek, elég ha annyit mondok: “Lépcsőn hagyták egyik este, tiszta szőr volt a gyerek teste … Seggfejek, jobb ha vigyáztok, a maszkos ember lecsap rátok!” …Vagy mikor arról dalolnak, hogy ránts rá nyugodtan a lobogó rajz’csöcsökre, a japóknál ez bevett szokás… “Rejszolj egyet az USA-ért!” 😀 …Szóval van itt minden, mint a búcsúban: szex, trancsírozás meg rákenroll; laza dumák meg súlyos odamondások! Eszméletlen nagy baromság, de a lényeg, hogy én feltétlenül ajánlom!

10/10

phobic23

2 Comments on "The Haunted World of El Superbeasto (2009)"

  1. tényleg szó szerint megb*sz ez a produkció; iszonyat elmebeteg, aberrált és telis-tele orbitális baromságokkal, ráadásul a karakterek is valami iszonyatosan brutálak xD konkrétan sírva röhögve fetrengtem rajta elejétől a végéig, többször vissza kellett tekerni a részeket, félelmetesen szórakoztató MUST SEE darab 10/10

  2. USA (Made in Korea) 😀

    Felhőtlen szórakozás bárkinek, aki érti a poént és esetleg ismeri az utalások eredetét, nagyszerű írás a filmről, és természetesen én is erősen ajánlom, azt hiszem Robi bácsi legerősebb filmje eddig.

    ***SPOILER***

    (Mondjuk a legnagyobb poén nekem az volt, amikor nem sikerül eldönteni elsőre, hogy hanyadik birodalom jön ki a föld alól 😀 )

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.