Forklift Driver Klaus – The First Day on the Job aka Staplerfahrer Klaus – Der Erste Arbeitstag (2000)

Ugyan ki ne ismerné Klaust, a targoncást; olyan az istenadta, mint a rossz pénz! Azokban az időkben, mikor még nem híre-hamva se volt a lávpöréden császkáló techno vikingeknek meg a Tokyo Hotel arcbafésülős, nyivákolós anyaszomorításnak, egyértelműen ő volt a németek vezető (videós) exportcikke. Ahogy kis hazánkban Szalacsi, Polgár Jenő meg a többi kreténség ágyazódott bele a köztudatba, vált közhellyé mindenki LOL-archívumába, úgy képezte a fricceknél a világökörség részét eme legendás villás-targoncás!

Egy főnöknél rendezett ünnepség keretében Klaus is megkapja a hőn áhított villástargonca-vezetői igazolványát, ezt követően pedig ízelítőt láthatunk az első munkanapjából. Narrátor barátunk rendkívül szimpatikusan modorban előadja – mintha kb. nyelvlecke lenne kezdőknek -, hogy egy szakavatott villástargoncásnak mit nem szabad csinálnia munka közben vagy esetlegesen mire ügyeljen, Klaus ennek pont az ellenkezőjét teszi. Természetesen ebből fakadnak aztán az eléggé gore-os beütésű balesetek, úgymint: raklapról, tíz méter magasról való leesés, (bumm helyett) szike a fejbe, egy motorszerelési baki miatt a kezét csonkolom, hogy az egyik szerencsétlen kolléga acéllappal való kettéfűrészeléséről ne beszéljünk! Klaus legvégső (és egyben minden eddigi mozzanatot überelő) geg-parádéjában aztán feltűnnek az előzőleg csonkolt szereplők, de ő maga is rendesen elveszti a fejét, haha! Ebben pedig szerepet játszik egy formás női egyed, egy kötelezően használatos ipari fülvédő, valamint egy galádul elszabadult motorfűrész, maga után húzva egy leszakadt emberi kezet… Remélem, el tudjátok képzelni ezek utáni?!

Kamaszkorom legmókásabb kilenc perceit töltöttem el ezzel a videóval, hisz nem lehet nem rákattanni erre az idiótaságra! Unalmas és már-már didaktikus oktatófilmet próbált parodizálni a rendezőpáros (aki egyben az írója is), bár szerintem előbb jutnak eszünkbe Peter Jackson korai időkben készült, agybeteg humor/gore horrorjai, mint valami morózusan szigorú vizuális szabálygyűjtemény, haha! Külön kiemelném aláfestő zenéjét, ami kb. annyira beteg, mint a 2girls1cup-beli – sajnos jobb példa nem jutott eszembe hirtelen. És ahogyan a pofátlanul kommersz német karakterek játszanak benne, már ezért megéri újra és újra megnézni!

Aki esetleg még nem látta, az megtekintheti ITT

Értékelés: 10/10

eyescream

1 Comment on "Forklift Driver Klaus – The First Day on the Job aka Staplerfahrer Klaus – Der Erste Arbeitstag (2000)"

  1. Ez nagyon nagy! 😀

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.