Horror Meets Comedy (2008)

2008-ban a Microsoft megbízásából és az Amerikai Légierő támogatásával, horror vagy ahhoz közel álló rendezőket kértek fel, hogy a Masters of Horror sorozathoz hasonlóan készítsenek 10 perces rövidfilmeket az Xbox Live-ra. Gyűjtőnévnek a Horror Meets Comedy-t választották, amivel a célirányt is belőtték. Szerencsére véres részletekben nem volt hiány, így álljon itt egy kis áttekintés.

Blue Like You: A nyitó epizódot Lucky McKee rendezte, és ahogy tőle megszokhattuk ismét egy kissé flúgos nő lett a történet főszereplője, így az életműbe kissé lagymatagon ugyan, de pont belepasszol. Morbid humortöltetek, nagyszemű szexi csaj és egy hatalmas poén a végén. Kb ennyi fért bele az alig több mint 7 percbe. Természetesen múzsája Angela Bettis is kapott egy nyúlfarknyi szerepet, szóval aki szereti McKee humorát itt sem fog csalódni.

Doggie Heaven: A Fűrészes James Wan és Leigh Whannell munkája meglepően jól sikeredett. A Whannell által játszott karakter sok mindennel van elfoglalva csak éppen a vezetéssel nem, így az út mellett stoppoló öreg nénike kis kutyáját halálra gázolja. Ezt persze a vénszatyor szívére veszi, nappabőr retiküljéből előkap egy Smith & Wesson revolvert és beleüríti a vétkesbe, aki a címben szereplő Kutyamennyországba kerül. Vicces és kegyetlen 10 percecske, a srácok maximálisan kihasználták lehetőségeiket. Részemről a series legjobb darabjának tartom!

 

Meat Dog: A 30 Days of Night-ot jegyző David Slade egy animációval rukkolt elő. A történet Meat Dogról szól, akit mindenki – egy nyáladzó vadászkutya, egy húsevő nyúl és gonosz okkult disznók- megakar enni. Idióta animáció, videójátékokat idéző idegesítő zene. Messze a leggyengébb kisfilm.

Fairy Tale Police: Adam „Hatchet” Green, a Zsaruk című reality tévésorozat mintájára elkészített darabjában a Fairy Tale Police, azaz a Tündérmese Rendőrség két biztosát kísérhetjük el éjszakai járőrözésre. Mikulás hű társa és segítője Rudolf rénszarvas részegen vezeti a szánt, a nagy gonosz Farkas pedig Piroskát enné meg, de szerencsére a rend őrei még időben érkeznek és idejében hűvösre teszik a törvény ellen vétkező mesealakokat. Végeredményben vicces film lett, de túl sok köze a horrorhoz nincs.

Humanzee!: A Slithert rendező James Gunn eredetileg egy Sparky and Mikaela című szuperhősös cuccot rendezett volna, ami végülis lehet hogy elkészült, de a főcímén kívül sehol sincs nyoma a filmnek, de szerencsére a Humanzee-nak igen! James Gunn elküldi spermáját Pozsonyba ahol előállítják az ő saját, félig ember félig csimpánz kisfiát. Az árút diszkréten és óvatosan leszállítják (értsd: kartondobozon van három lyuk, hogy kapjon levegőt, a futár pedig a platóról lehajítja a járdára), és a nagy örömre való tekintettel az újdonsült apuka rendez egy nagy istenhozott bulit nem titkolt szándékkal, hogy egy bizonyos csajt elbűvöljön. A party jól sikerül, mindenki a lénnyel fotóztatja magát, sajtreszelővel dörzsölik a fejebúbját. Az este fénypontja is elérkezik, James meghódította szerelmét, de mikor kimegy a fürdőszobába óvszerért, Humanzee belopódzik és letépi a kisasszony fejét. Az erőltetett gépi nevetés ellenére szórakoztató darab, és végre a horror találkozik a vígjátékkal.

Futottak még kategóriában, az egy filmes Andrew Douglas Miracle of Phil című munkája egy terhes férfiról szól, melyben a párkapcsolatok buktatóira helyezi a súlyt, végül pedig Peter Cornwell Post Apocalyptic Pizza-ja nukleáris katasztrófa után követi nyomon egy pizzafutár mindennapjait. Összességében egy nem túl eredeti ötlet alapján készült antológia sorozatról van szó, amit csemegeként érdemes végig nézni, de nagy elvárásokat nem érdemes támasztani.

értékelés: 10/7

Miskei

3 Comments on "Horror Meets Comedy (2008)"

  1. Kimaradt az értékelés! Amúgy nagyon jó ismertető, mindig öröm ilyen nem túl széles körben ismert kis remekművekről olvasni.

  2. Na, ez klafa! 🙂 No és honnan lehet beszerezni? Nevem, utána kukac meg gmail, oda jöhetnek a megoldások… 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.