Vampire Girl vs Frankenstein Girl (2009)

Victor Frankenstein életre keltett szörnye és a vérszívóként elhíresült erdélyi gróf már nem egyszer keresztezték egymás útját, de olyanra eddig még talán nem volt példa, hogy ezen horror-archetípusok modern kori, ráadásul női (!) megfelelői egy japán középiskolában essenek egymásnak, mindezt pedig szívük választottjáért! Brutális mészárlások, vicces marhaságok, Véres Valentin ünneplés helyett meg elmehet a bús francba, muhaha!


Valentinkor szokás, hogy a lányok annak adnak csokit, akibe szerelmesek. Jelen esetben is ez történik, csakhogy Jyugon nevű srác Monami csokijába az ő vámpírságát is megkapja, s nemsokára emberek helyett csak mozgó vércellákat lát. Keiko – kinek kiszemeltje szintén a srác – közben megpróbálja megakadályozni, hogy Jyugon a lány vérének további kiszívásával ténylegesen is vámpírrá változzon, de ez bizony nem sikerül, továbbá sajnálatos módon le talál esni a tetőről.

Még szerencse, hogy Keiko suliban dolgozó kissé elmebeteg faterja éppen egy ember-újjáélesztési projekten ügyködik, így lány holtteste kapóra jön a tökéletes lény prototípusához, persze csak miután testrész-beszerző körútjukat abszolválták. Keiko 2.0 elrabolja a srácot, ily módon kényszerítve Monami-t egy mindent eldöntő küzdelemre a suli tornatermében, melyben a bumerángként funkcionáló kezektől az alvadtvér-pengéig egy csomó baromságnak leszünk szemtanúi, ráadásként pedig a nemrég elhunyt, de most szintén újra-barkácsolt szexis iskolanővér is összecsap Igor-ral, a vámpír-párti suli gondnokkal. Címszereplőink végső csatája egy giccses Eiffel-tornyon megy végbe, többek között helikopter-propellerként funkcionáló, fejre szögezett kezekkel…


Ha bár elsőre nem látszik, van annyira szórakoztatóan beteg baromság, mint a Samurai Princess, habár az elején még adódtak kétségeim, hogy a romantikus tiniszag erősen rányomja a bélyegét esetleg, mivel kissé nehezen indul be. Vígjátéki elemekben bővelkedő kezdeti képsorokban megismerhetjük e meglehetősen extrém iskola diákjait / tanárjait, de fárasztásként bemutatkozik az afro-amerikai wannabe-k társasága (főnökük lába még hasznos lesz a későbbiek során), illetve egy lelkes ér-felvágó klubbot is láthatunk a színen. Ez utóbbiak egyik reménysége visszaköszön még a – most figyeljetek, beszarás!! – Nemzetközi Középiskolák Érfelvágó Bajnokságán, természetesen, mint arany alkar-díjas!! Iménti vígjátéki formulákat látva, gondoltam magamban naivan, hogy akkor biztos nem lesz(nek) benne annyi illetve annyira aberrált belezős-butaság(ok), de újfent kellemeset csalódtam, ami klassz!


Már elején adódik egy fasza kis jelenet, melyben a vámpír csajszi az áldozatából kispriccelő millió liter vérbe táncikál belassítva, mintha csak eső lenne, alatta romantikus nóta szól. De további csúcspoénokként említhető még a Szamuráj From Hell esete, miközben Monami anyja saját alvadt vérén (korongján) korcsolyázik, vagy amikor az őrült doktor a vámpír csaj amúgy is ficánkoló vérébe csavarokat áztat, azok meg izgágán kezdenek mocorogni, wehehe! Ami még kimaradt: CGI is egészen korrekt, de az akciójelenet alatt hallható zene is passzol, szóval nem lehet rá panasz. Aki pedig a Machine Girl, Tokyo Gore Police, Mutant Girls Squad vonalért rajong, annak egyenesen kötelező!!

Értékelés: 8,5/10

eyescream

Be the first to comment on "Vampire Girl vs Frankenstein Girl (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.