Charlie Bit My Finger (2011)

Egy cseppet sem érzem magam tájékozatlannak, hogy nem jutott el hozzám az infó, miszerint a YouTube legtöbbször megtekintett videója (közel 325 millió csekkolással) egy kézi kamerával otthon rögzített idilli pillanat, amiben apuka lefilmezi, ahogy egyik kisfia megharapja tesójának az ujját – kollektív hurrá! Négy évvel később egy rövidfilmes fesztivál apropóján bizonyos Jeff Chan nevű alak újraforgatta ezt az állítólag kultikus státusznak örvendő scene-t, és hogy némi izgalom is vegyüljön bele, kicsit felturbózta zombikkal, haha!

Történetünk tényleg nem komplex: egy házban vagyunk, ami nemsokára zombi-megszállás helyszíne lesz, a megmaradt családtagok pedig iszkolnak, ahogy csak tudnak az élőhalott népség elől…

Nincs két perc az alkotás, mégis baromira üt. Egy az, hogy in medias res kezdése okán nem kell végignézni semmiféle átlag horrorfilmes felvezetést (kvázi unalmas és semmitmondó gyötrődést), hanem egyből jön az action! Amiért még szintén klassz, hogy FPS-szerűen vetíti elénk a történéseket, méghozzá az apa szemszögéből – SPOILER akit megharapnak, majd igyekszik fiát elkapni. Fater átváltozását – mint már a PC-játékokban megszokhattuk – képernyőn megjelenő vérbő hatások jelzik, szóval tényleg olyan, mintha egy megfilmesített zombi shootert néznénk, a jobbik fajtából.

Eredeti videó megtekintése: ITT

Felzombisított videó: ITT

Értékelés: 10/10

eyescream

1 Comment on "Charlie Bit My Finger (2011)"

  1. Mindenki fel tud tölteni egy videót, de csak kevesen tudnak rendezni is… milyen igaz szavak. Legszívesebben megnézetném mindenkivel, aki látta az eredeti videót.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.