Forest of the Damned a.k.a. Demonic (2005)

Eleve semmi értékelhetőre nem számítottam, amikor e „vámpírfogas-pucér-csajok- támadnak-az-erdőben” remekbeszabott koncepcióval bíró szörnyűség megtekintésére adtam a fejem. Egyedül az érdekelt, hogy az egyébiránt az 1990-es Élőhalottak éjszakája remake-ért is felelős, maszk/trükkmester Tom Savini mi a fészkes fenét keres egy ilyen, IMDb szerint 3.1-re értékelt hulladékban? Talán Lance Henriksen beteget jelentett vagy mi?!

Egy párocska enyeleg az erdőben, mikor felbukkan egy tök meztelen csajszi, és egyszerűen lesmárolja a srácot – érdekes módon ez a tény a barátnőt egyáltalán nem izgatja, mert semmit sem csinál -, majd fogacskáival szétharapja annak torkát. Menekülő barátnőt egy idióta fiatalokból álló társaság üti el kicsivel később, mert a vezetés közben bealudt sofőr nem kelt fel időben. Kórházba akarják vinni, mert még él, de ugye ahogy ez már csak lenni szokott: a kocsijuk kipurcant, térerejük elment melegebb éghajlatra stb., szóval különválnak. Három erdőbe igyekvő fiatal egyike a vízesésnél fürdőző pucér csajok gyűrűjében ragad, másik kettőt pedig egy erdei házban a hecc kedvéért leüti Tom Savini, akinek motivációja tisztázatlan, csak úgy mint az a tény, hogy ő tulajdonképpen kicsoda. Kocsinál ragadt fiatalok sem sokáig éldegélnek – némi smár után kinyírják őket is ezek a szintén tisztázatlan eredetű vérszomjas sunák. Faházban ragadt pár kiszabadul, de a srác menekülés közben beleesik a pucér bestiák alvógödrébe (!), akik tétovázás nélkül megzabálják a beleit. Egyetlen túlélőnknek mákja van, ugyanis keresztet hord a nyakában, így nem támadják (?), plussz egy arra járó arc felveszi, aki történetesen erről az erdőről, illetve az itt eltűnt személyekről ír könyvet. Miután rájön, hogy a felvett csaj azonos a MISSING feliratú lapocskán lévővel (csak tudnám hogyan, hiszen kb. egy napja vannak az erdőben, és különben sem tudnák, hogy elvesztek), erre a csajszikám leüti, majd visszaviszi az erdei lakhoz, és feláldozza a harapós leányoknak. Biztos van erre logikus magyarázat, de én nem akarom megérteni.

Borzasztó vágások, teljesen céltalanul felgyorsított/belassított képsorok, béna színészek, szokásosan bugyuta párbeszédek, szóval egy átlagosan fos film látszatát kelti. Az elvileg horrorfaktort generáló pucér sunák láttán nem hogy megijedünk, de szétröhögjük az agyunkat. Azt különösen nem értem, mit akartak azzal elérni, amikor néha tök fölöslegesen bevillan egy-egy Ideglelés-szintű kézikamerás, totálra megvilágított, szuperközeli kép a szereplők arcáról, szeméről, füléről stb., mert azon kívül, hogy gondolom hatásvadászra próbálták venni a figurát, abszolút semmi értelme. Amúgy pedig milyen horror az olyan kérdem én, amiben már a legelején teljesen megláthatjuk azt az ominózus lényt, amitől elvileg félni kellene?! (Vigyázat, idén készült el a második része!!)

Értékelés:  4/10

eyescream

Be the first to comment on "Forest of the Damned a.k.a. Demonic (2005)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.