April Fool’s Day (2008)

Az eredeti változatot a Sikolyhoz hasonlítottam, ami ha nem is ért fel sikerekben Wes Craven munkájához, azért eléggé ismert lett ahhoz, hogy kapjon egy remaket. Már amennyiben ez megtiszteltetés! Előre érdemes megjegyezni, hogy a producer személyét (Frank Mancuso) és a címét leszámítva semmi köze nincs a ’86-os verzióhoz, épp ezért rejtély, hogy az ominózus pénzember miért is közösítette Fred Walton filmjével és nem egy másik címen forgalmazta, hacsaknem marketing megfontolásból, hiszen magam is kizárólag emiatt néztem meg.

Újgazdag, unatkozó kisfaszok, egyikük beavatási buliját ülik bolondok napján, ahol elhatározzák, hogy egyik, főként karitatív munkákat végző lány „barátjukat” megtréfálják, ám minő véletlen, móka és kacagás helyett a csaj megmurdál, a vétkesek pedig kellő bizonyíték hiányában megússzák a dolgot. Egy évvel később viszont az összes érintett kap egy levelet, melyben valaki közli: hogy tudom, mit tettél tavaly április elsején!

Hollywood kisiskolájának A, mint antitalentum jelzésű osztálya, ötvözte a Tudom, mit tettélt a Kegyetlen játékokkal és hogy a cím adta kötelességet letudják, ezért párszor beleordítják egymás arcába: április bolondja! Creative deathről, vagy úgy általában bármiféle ötletességről nem beszélhetünk, a vége csavar(ok) pedig már az első 20 percben nyilvánvalóvá válik. Legalább lenne benne vér vagy szex, de minden ösztön és vagányság hiányzik. Sajnos nincs normális ritmusa sem, szerencsétlen 90 percbe annyi tempó szorult, mint egy agyonrozsdásodott ’39-es Mátra motorkerékpárba.
A színészek közt pár, főleg mellékszereplőként megismert arcot szidhatunk, kedvencem a filmográfiáját böngészve eléggé rutinosnak mondható Josh Henderson, aki ha megdöbbent, ha rémült, ha poénkodik vagy éppen boldog, akkor is ugyanúgy az ábrázatára gipszként rádermedt modell arccal bámul, mintha csak a Prada-hoz készítene portfoliót. Erre a foshalomra, hogy szedtek össze ötmillió zöldhasút az felfoghatatlan, ráadásul Sony HD kamerával dolgoztak, aminek a képi világa engem mindig a Kovi-féle pornókra emlékeztet. A férfi fölény miatt vártam is volna legalább egy bukkake partyt, de sajnos semmilyen értelemben vett akciót nem kaptam! Nem április tréfaként mondom, hanem szimpla jó tanácsként: Rohadtul ne nézd meg!

Értékelés: 2/10

Miskei

Be the first to comment on "April Fool’s Day (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.