Skeleton Farm’s Halloween Horrorshow (2010)

Közeledik halloween, és ha mi magyarok nem is hódolunk az ehhez tartozó hívságoknak ünnep szintjén – főleg a trick ’r treat intézménye áll tőlünk távol -, azért a horror része érdekel bennünket is, pláne a cinegore-t, ahol jövő héttől kicsiny szerkesztőségünk megannyi tagja egy kis ajándékkal kedveskedik Jack O’Lantern kedvenc napja előtt. Addig is itt egy kimondott halloween-i film/DVD ajánló!

Ha csinálsz egy helovíni partit és nem tudod a tévédet mire használni, és úgy gondolod, hogy pusztán a semmiért ne hányják le, akkor ezt a DVD-t kell rajta lejátszani. Nincs szó másról, pusztán egy jól megszerkesztett 45 perces zenés videóklippről, amiben híres horror filmek legszebb jelenetit gyűjtötték egy csokorba. Rögtön az elején üdvözöl bennünket egy őrült doktor, akit kreatívan Mad Doctornak hívnak, ám szerencsére mondandóját nem húzza sokáig és már indul is Alice Cooperrel a válogatás. Az első kis szkeccs parádéban Peter Cushing-tól Tor Johnson-ig megidéződnek a műfaj legnagyobb alakjai, amit topless táncosok felvillanása szakít meg egy-egy másodpercre, de tényleg csak azért, hogy Russ Meyer szelleme is düböröghessen egy jottányit.

Néha befűznek ugyan egy-egy kabaré jelenetet illetve a Groovie Goolies-ra hajazó betéteket, de összességében olyan zenei géniuszok jóságaira látjuk a képsorokat pörögni, mint a már említett Cooper, White Zombie, Ramones vagy az unikumnak számító Fat „ápolandó ápolók” Boys 🙂 A horror filmek széles skálája nemre és időpontra való tekintet nélkül záporoznak, a két legtöbbet összeszámoló ajándékba kapja a tökeimet. A töklámpásaimat természetesen! 🙂 A majd három perces fejletépésválogatás és úgy cakkumpakk  az egész megkoronázása illetve zárása pedig Vincent Price hétborzongató kis versikéje. A DVD-n amúgy szerepel még egy videóklipp a Rocky Horror Picture showból, egy gyerekeknek szóló rajzfilm illetve egy kisfilm, halloween ünnepére való biztonságos készülődésről, amit 80-as évekbeli archív reklámválogatás szakít meg.

Nem kihagyhatatlan, de mindenképp szórakoztató bestof, és ha a buliban ezt beteszed, levan tudva a zene és még fasza gyilkosságokat is bámulhat a haverod a kartonlap mögül, amit Ő maszknak nevez. Ajánlom mindenkinek!

Miskei

Be the first to comment on "Skeleton Farm’s Halloween Horrorshow (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.