American Horror Story (2011)

Gyönyörű házat vásárolni potom áron…A Pénznyelő óta tudjuk, hogy ez nem annyira jó ötlet, a Harmon család mégis vállalta a kockázatot. Azzal nem számoltak, hogy a vakolat leomlásánál sokkal rosszabb dolgok is történhetnek… A Ryan Murphy-Brad Falchuk alkotópáros (Kés/alattot is ők jegyzik) a hagyományos szellemházas sztorit képes volt olyan ínyenceknek is érdekes szereplőkkel és csavarokkal megtölteni, hogy nálam azonnal a megkapta a legjobb összefüggő történetű horrorsorozat címet!

Vivienne-t megcsalta a férje az egyik tanítványával, ráadásul éppen egy megrázó vetélésen van túl. A családi válság megoldását a költözésben remélik megtalálni, hiszen egy ilyen csodálatos régi házban nem lehet boldogtalanul élni. A magába forduló tinédzser lányuk, Violet ezt kissé máshogy látja, ráadásul a szomszédok is elég bizarr figurák. Ezek csak apróságok, még így is megéri a pénzbefektetést. Egy idő után azonban elszabadulnak a ház korábbi lakóinak szellemei, és nem mindegyik barátságos… A történet elég szokványos, nézzük miért lehet mégis unalomba fulladás nélkül végignézni!
Minden részben újabb meglepetéseket csomagolhatunk ki, de ahogy egy választ meglelünk, újabb kérdések kerülnek a helyére. Számomra ez a legnagyobb pozitívum, bár a fokozatosan megjelenő kísértetpopuláció ötletessége is garantálta a helyét a kedvenceim között. Mellékszereplőként feltűnik többek között Zachary Quinto és Mena Suvari is, hogy még több pikáns fejezetet írjanak a ház történelmébe. Az alkotók merítettek a Rosemary gyermekéből és a Ragyogásból is, beleszőtték a Fekete dáliát és rengeteg halott babával, torz gyerekekkel és deviáns karakterrel teremtették meg a hangulatot. Egyedül a finálé nem tetszett , szerintem felesleges volt ennyire elvarrni minden szálat, elvégre minél rejtélyesebb marad valami, annál többet gondolkozol rajta utána.
A második évadot berendelték, és teljesen más témáról fog szólni, tehát tulajdonképpen egy minisorozat-sorozat lesz az egészből. Ez egy olyan műfaj, aminek még nem sikerült eddig megvetnie a lábát Hollywoodban, de ha megmarad, akkor valószínűleg több A-listás színész is csatlakozik a hasonló produkciókhoz. Az első évad szereplői közül sokan fel fognak tűnni más karakterként a következő történetben is. Kíváncsian várom.

értékelés: 8/10

DeerWoman

3 Comments on "American Horror Story (2011)"

  1. Egyetértek minden szavával. Nagyon jó sorozat, a tavalyi év legjobbja, és maradéktalanul ajánlom mindenkinek!

  2. Nekem is tetszett, bár én picit azt éreztem, hogy a 3. rész után mintha visszaesett volna az egész, addig nagyon intenzív volt, majd jött egy-két (több) olyan rész, ami jó volt, de valami nekem hiányzott… persze még így is vert sok hasonló kategóriás egész estés filmet…. például a Malacemberes rész, azután 3 napra a darát is abba hagytam, ettől függetlenül nálam is 8/10 és várom a következő évadot.

  3. sorozatból igen ő a 10 pontos! sajnálattal hallom h a régi szereplők lecserélődnek, a végét absolut nem igy csináltam volna meg, és vihették volna tovább, de igy h mindenki halott nehéz, bár én bizok bennük h a 2. évad is ütős lesz

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.