Harper’s Island (2009) (A Harper-sziget)

Külvilágtól elzárt kis sziget, felajzott násznép, bosszúvágyó sorozatgyilkos. A receptet ismerjük, és ennek bizony véres végeredménye szokott lenni. Nézzük, vajon egy egész sorozatot is elvisz-e a hátán ez a klasszikus koncepció!

Henry és Trish a középiskola óta alkotnak egy párt. Gyermekkoruk színhelyére, a Harper szigetre térnek vissza, hogy összekössék életüket. Annak idején itt dolgozott a fiú Trish apjának halászhajóján, és hódította meg a gazdag lányt magának. A közel száz fős násznép kiemelt tagja Abbey, aki Henry legjobb barátja volt egészen addig a szörnyű napig, amikor John Wakefield meggyilkolta édesanyját öt másik áldozattal egyetemben. Ekkor elhagyta otthonát, és soha nem akart visszatérni a szigetre, de ennek a meghívásnak nem tudott ellenállni.
Abbey apja, a seriff megölte a gyilkost, de a lagzi előtt újabb tragédiák és eltűnések veszik kezdetüket. Természetesen a tettes első dolga volt, hogy ellehetetlenítse a kommunikációt a külvilággal és elvágjon minden menekülési útvonalat. Ezúttal ki állhat a háttérben? Senki nincs biztonságban és mindenki gyanúsított, az esküvőre pedig egyre kevesebb terítékkel kell készülni…
Az Agatha Christie Tíz kicsi négere alapján készült történetben az a legérdekesebb számomra, hogy maguk a színészek sem tudták, hogy mikor jön el az ő idejük a sorozatgyilkos listájában. Így még inkább ösztönözve voltak, hogy jól játszanak, hiszen nem biztos, hogy lehetőségük lesz kijavítani a hibáikat. Eredetileg több évadot terveztek, mindet más helyszínen, más szereplőkkel, de a nézettség nem volt éppen kirobbanó, így kasza lett a vége. Nem kihagyhatatlan, kicsit a második felében le is ül az akció, de ha szereted a sorozatokat és tetszik ez a történettípus, nyugodtan vágj bele!

értékelés: 6/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Harper’s Island (2009) (A Harper-sziget)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.