Teeth (2007) (Mély harapás)

Oldalunkon régebben már foglalkoztunk a vagina dentata (vagy közismertebb nevén fogakkal ellátott női nemi szervvel) egyik alternatív feldolgozásával, név szerint a Gyilkos puncival, most azonban az eredeti ősi jelenség, a szexualitástól való félelem és elzárkózás nyomába szegődünk egy drámai felépítésű, bár meg kell hagyni, nem túl izgalmas filmben.

A többnyire visszahúzódó, konzervatív elveket valló Dawn-ra aztán nem lehet azt mondani, hogy szexuális frusztrált tinédzser, ugyanis társaival ellentétben nem igazán kívánja mostanság elveszteni szüzességét, eme cselekmény legfeljebb csak a nászéjszakán jöhet szóba. Egy romantikusnak induló barlangi fürdőzés során barátja, Tobey nem bírja már türtőztetni elnyomott libidóját, és a lányba hatol, mire valami lemetszi a péniszét, majd maga a srác is eltűnik a vízben. Soha többé nem kerül elő, de nem is ez a lényeg. Dawn nem sokkal ezután nőgyógyászhoz fordul, hogy az megnézze, mi a baj vele, ám ez sem kecsegtet jóval – a doki öt lemetélt ujjpercével végződik a vizsgálat.

Tökre magába roskad, ekkor tűnik fel egy másik arc, Bill, aki önként vigasztalja a lányt, segít neki ezekben a nehéz időkben. Dawn vele végül is elveszti szüzességét, de mikor kiderül, hogy a srác csak azért pátyolgatta, hogy fogadásból hogy jól megdughassa, bizony neki is oda lesz a farka! Végső kétségbeesésében – tudván, hogy milyen képessége van – odaadja magát mostohatesójának, a régóta érte epekedő Brad-nek, a végeredményt pedig nyilván lehet sejteni. Sőt, még a kutyát is érdeklődésre sarkallja, haha! Mindezek után pedig Dawn úgy dönt, hogy eme képességét tudatosan kihasználva elindul és megbünteti a férfi-társadalom arra érdemes tagjait…


Ennek a filmnek egyáltalán semmi köze a horror műfajához – legfeljebb thriller jelzőt lehetne rá aggatni, ha olyan bigottul be akarjuk kategorizálni -, bár én személy szerint inkább a drámával érzek hasonlatosságot. Kiscsaj nem túl szép, s játéka nem valami érdemleges, de magára a filmre sem lehet azt mondani, hogy olyan hű de baromi izgalmas lenne; aki megnézte nyilván a cím miatt tette, aztán jól megbánta, hehe! Én mondjuk arra számítottam, hogy valamelyest megmagyarázzák, hogy mitől vagy hogyan alakult ki ez a bizarr jelenség, de végeredményben nem kapunk rá konkrét választ. Bár az a háttérben néhányszor önkényesen bevillanó, füstölgő gyárkémény is bőven gondolkodásra adhat okot…

Értékelés: 7/10

eyescream

1 Comment on "Teeth (2007) (Mély harapás)"

  1. Ez a leírás eleve nem pontos…
    A srác a barlangban konkrétan megerőszakolja ,a nőgyógyász visszaél a helyzetével és így dugta bele 4 ujját is,a “hős” is csak akkor veszti el a férfiasságát,amikor kiderül,hogy milyen szemét volt.
    A lényeg,hogy egy védelmi rendszerként működött,ami csak akkor jött elő,ha valami bántalom érte a lányt.A filmben tesznek utalást,hogy az evolúció egy lépése,mint a csörgőkígyóknál.Végül mindenki megérdemelte,hogy levágják,amit levágtak.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.