Iron Invader aka Metal Shifter (2011) (Idegen invázió)

Egy űrből érkezett idegen organizmus klasszikus receptjéhez adjunk hozzá némi Transformers-es metál-szubsztrakciót, az egészet spékeljük meg egy kis Terminátor-os alkatrész-vánszorgós feelingel, helyezzük mindezt egy sztereotip amerikai kisvárosba az unalomig ismételt lokálhírókkal, és már meg is kaptuk ezt a DVD-tékák polcaira tökéletesen passzoló hulladékot.

Remdeer városka közelében lezuhant egy ruszki műhold, aminek fém alkatrészeire ragadt zöld lötyije hamar kinyír egy kíváncsi gazdát. Főszereplőnk, egy barkácsoló testvérpár további darabokat talál, el is adják őket egy ereszcsatornára valóért egyik zsidó haverjuknak, aki szabadidejében éppen egy metálgólemet csinál a városkára védelmére. Nyilván nem fogjátok kitalálni, milyen ördögi dolog történik: a fémcuccokon leledző idegen organizmus alkatrészenként összeáll, mint a Terminátorban, aztán életre kelti ezt az ipari méretű vasszörnyet. (Csak erős idegzetűeknek ajánlom azt a képsort, amikor a zöld trutyis alkatrészek felmásznak erre a kész metálszoborra!) De ha ez az izgalom még mind kevésnek bizonyulna egy ilyen kaliberű mozihoz, feltűnik főszerelőnk gimis ex-szerelme, mégpedig kislányával, ami szintúgy sokkot okozhat.

Nem sokkal később a metálszörny sok más mellett kinyírja a főszerelő öccsét, majd az említett csaj kéróját is meglátogatja, halott néniket hagyva maga mögött. Kis csapatunk aztán a helyi kocsmában gyűlik össze, kivéve a fiatalok, mert ők vagányul bent rekednek egy rendőrautóban. Szerencsére a csaj biológiatanár, így gyorsa kifundálják, hogy egy vérrel bekent gázpalackkal (!) bizony lépre lehet csalni a fémszörnyet, persze bebukják a projektet. Öreg szeszkazán tippjével viszont mégis happy endet generálnak, ugyanis az alkohollal végleg semlegesíthetők, tehát meg van mentve a haza. Mire nem jó a szesz, ugye?!
Már a trailer megtekintésekor beugrott egy hasonlóan bugyuta analógiával dolgozó, szigorúan DVD-re gyártott fércmű, mégpedig az ősi indiános-átkos-csontváz-szörnyes Csontevő. Nos, ez is valami hasonló büntetés akart lenni, és ha alaposan megfigyeljük, rájöhetünk, hogy igazából mindent megkapunk, amit egy olcsó szórakoztatást nyújtó mozi adhat. Űrbaci, szemkifolyósra sikerült CGI, robotos akció, statiszták brutális halála, romantikus szál meg persze temérdek logikai baki…

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Iron Invader aka Metal Shifter (2011) (Idegen invázió)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.