Gingerdead Man 2 – Passion of the Crust (2008)

Megvallom őszintén, azt álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen kaliberű mega-ökörség folytatása lehet ennyire szórakoztató, főleg hogy a hasonló agyrémeket gyártó Full Moon itt gyakorlatilag saját magát, pontosabban az általa gyártott csapnivalóan hulladék horror és sci/fi mozikat parodizálja ki, de valami félelmetesen eszetlen módon, wehehe!

Az első részben történtek rövid ismertetése után egy baromi klassz zenés főcímben (Run, Run, Run) ízelítőt kapunk néhány igencsak thrash-szagú alkotásból – ami már eleve jó pont nálam! Ezt követően egy sötét kastélyba kerülünk, ahol egy ízlésficamban szenvedő varázsló mindenféle elmeroggyant szörnyeket idéz meg – kedvencem a szmokingos műbráner -, hogy azok majd jól elpusztítsák világunkat á lá Vérszomjas szörnyecskék első része. (Párhuzam nyilván nem véletlen, ugyanis az a förtelmet is a Full Moon készítette.)

Ebbe a ritka elcseszett filmnek a forgatásába csöppen bele egy attraktív csajszi és az ő B-mozikért rajongó tolókocsis kissráca, de ahogy sejteni lehet nemsokára a gyilkos mézeskalácsember is feltűnik a színen – persze mindenféle magyarázat nélkül… Ebben a részben is viszonylag jól folydogál a málnaszörp, olyan kivégzési módokkal, mint lefejezés, seggbe dugott hajvasaló, mini láncfűrésszel való csonkítás vagy szimpla késelések. Végén kiderül, hogy a tolókocsis filmfanatikus kisfiú nem is annyira szerencsétlen, mint azt az első percben gondoltuk, inkább egy irigykedő őrült pszichopata, akinek feltett szándéka, hogy felrobbantsa az egész helyet. Kikötözi az ifjú párt, de arra persze nem számít, hogy az életre kelt filmes monszterek keresztre feszítve végeznek vele…

Mézeskalácsemberünk itt valahogy sokkal élőbbnek tűnik, és ez alatt nem csak a hatásosabb technikai megvalósítást értem, hanem jóval szabadabban mozog, mint az első részben. Ez persze annak is köszönhető, hogy kreatívabb terepet kapott hozzá. Olyan elmebeteg fárasztásokat meg már nem is említek, mint amikor nekiáll maszturbálni vagy ő maga hág meg egy báblányt, szóval fergeteges trash-agymenés!!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Gingerdead Man 2 – Passion of the Crust (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.