Cold Prey 3 ((Fritt vilt III)) (2010) (Hideg préda 3)

Az igencsak jóra sikeredett első rész és a még élvezhető folytatás után elkészült a harmadik Hideg préda film is, bár a igazat megvallva fogalmam sincs, miért volt rá szükség. Tulajdonképpen a producereken kívül senki nem maradt a stábban az előző filmekből és ez meg is látszódik, főleg a történeten. Bár még magában el is menne egy jó közepes szaladgálós-tinihentelős tucatslashernek, de hogy miért kellett összekapcsolni a másik két filmmel, na azt nem tudom.

Voltaképpen az eredeti cselekmény előtt járunk bő másfél évtizeddel, de nem sokat ad hozzá a sztori a gyilkos ‘életrajzához’, amit meg a gyerekkoráról megtudunk, azt már sejteni lehetett az előző részekből is, de most megkaptuk konkrétan kerek-perec. Tizenkét év telt el azóta, hogy a hegyi szállodát a tragédia után bezárták, most néhány tini kempingezni indul a hegyekbe, azzal a szándékkal, hogy megnézzék maguknak a hírhedt szállót, de végül inkább a közeli tóparton töltik az éjszakát, mígnem közülük ketten a kis esti erdei légyott helyett egy mély verem alján találják magukat, s ezután nemsokkal természetesen felbukkan a gonosz mumus is…

Igazából nincs ezzel semmi baj; van benne kaszabolás, meg vér, meg szaladgálás, a gonosz nagyon gonosz, a tinik meg vinnyogva menekülnek előle. Ha akármilyen más címmel adták volna ki, egy szavam se lenne, de ebben a filmben még hó sincs… (hehe) Ami a hangulatát, pikantériáját adta eredetileg, az nyomtalanul eltűnt, egy teljesen átlagos, jellegtelen és közepes nagydarab-néma-gyilkosos filmet kaptunk, csak most az erdőben hullanak a fiatalok. Ettől függetlenül nem rossz, de semmi extra.

5/10

phobic23

Be the first to comment on "Cold Prey 3 ((Fritt vilt III)) (2010) (Hideg préda 3)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.