Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies (2001)

Tokiót ezúttal nem radioaktív sugárzást szenvedett őshüllő, fúrómellű nő vagy robot szamuráj tartja rettegésben, hanem iskolás zombilányok. Ezek a tinibűnözők megkeserítik és persze tizedelik a világ népességét, de nincs mit tenni, mert minden lány amint betölti tizenötödik életévét, menthetetlenül bezombul. Az ő nevük: Stacy!

Szerencsére azért vannak tökös legények, akik nem félnek gyereket gyilkolni, ők a Romero Újraölő Speciális Egység. Szlogenjük: Öljétek meg a lányotokat, mi már megöltük a barátnőnket! 🙂 Persze azért van Illegális Újraölő Csapat is, meg örült professzor, aki kábé Dr. Matthew Logan karakterének felel meg a Day of the Dead-ből. Mivel nem lenne tanácsos minden iskolás lányt idő előtt agyonlőni, ezért a dokitól megtudjuk, hogy a lányok haláluk előtt földöntúli boldogságban úsznak.

A szerelmi szálat Shibu, a bábukészítő szolgáltatja, aki megismerkedik Eikoval, a hamarosan átalakuló diáklánnyal. Eiko már kapcsolatuk elején megígérteti vele, hogy újraöli, mikor eljön az idő. A lány már jócskán benne van a halál közeli boldogság fázisában, így napok kérdése csak, hogy Shibunak mikor kell elővenni katanáját és újból Kemény Henrikként élni életét.

Az egész okádja magából a zs-kategóriát, csak sajnos a rendező úr többet, művészibb szintet akart, viszont az olyan jelenetekkel, mint például a hülye tévéshopos rész, ahol a legújabb láncfűrészt a Bruce Campbell Jobb Keze 2-t mutatják be, vagy a prof tévés beszéde teljes ellentmondásba keveredik a szerelmi szál költőiségével, ráadásul a mondanivaló szépen elsikkad a tengervérben.

Ha nyíltan felvállalja, hogy egy harmadvonalbeli ökörségről van szó, akkor remek szórakozást nyújthatna, hiszen az első menzeszüktől megörült Carriek – vagyis Stacyk – látványában, ahogy férfiakat beleznek ki van perverz fantázia, a doki biztatása, hogy minden lányt felkell darabolni százhatvanöt darabra pedig bőven ad indokot a gore-ra! Épp csak nyolcvan perces filmecske, de az egyensúly hiányzik belőle; szerencse hogy a kattant részek nem cicóznak, bár azért Iguchi-féle agyfosást ne várjunk. 🙂

 

Értékelés: 5/10

Miskei

Be the first to comment on "Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies (2001)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.