Cockneys VS Zombies (2012) (Londoni zombivadászok)

Már a címkék, hogy angol és zombis vígjáték önmagukért beszélnek, de hogy mindezt még pluszba az angol főváros munkás rétegének csetlő-botlós kisembereivel fűszerezzék, igazi telitalálatnak hangzik. Sajnos azonban akármennyire üdítőek az alapelemek, mégsem sikerült egy igazán hatásos és mindvégig szórakoztató mozit összehozni, kár érte.

Egy bontási projekt közben a munkások egy elfeledett üregre lelnek, ahol a sok csontváz mellett egy élőhalottat is sikerült szemrevételezi, de sajnos nem a kellő távolságból, így aztán az jól megmarja őket – ennél azt hiszem nem is kell kreatívabb kezdés.

Főszereplőnk, egy balfék testvérpár nagyfaterjukat látogatja a helyi öregek otthonába, ahol fülükbe jut, hogy pénz híján a tulajok kénytelenek lesznek bezárni a helyet, az pedig elég szopó lenne a nyugdíjas bácsikra, nénikre nézve. Gondolnak egy nagyot, és pár barátjukkal építőmunkásnak beöltözve kirabolnak egy helyi bankot. Pár tússzal próbálnak meg kereket oldani, de ekkora már az egész várost elözönlötték a zombik, többek között az öregek otthonába is kezdenek beszivárogni a nem kívánatos elemek. Egyre fogyatkozó hőseinknek később sikerül kimenekíteni az időseket, és kalandos utazások során egy hajón hagyják el a várost.

Amennyiben angol zombis fim, egyértelműen a 28 nappal / héttel később párosa a nyerő, ha meg horror vígjáték, akkor szerintem mindenkinek egyből a Haláli hullák hajnala jut eszébe, mint námbörván. Ezért aztán nem csoda, hogyha egy újabb darab érkezik a szigetországból, mi kapásból a megfelelő hozzáállással akarjuk kezelni. Ezzel az égadta egy világon semmi baj sincs, kivéve, hogy néha bizony csalódnunk kell. Mint például most is. Adott egy frappáns alapötlet, de köré sajnos nem sikerült egy épkézláb, kvázi működőképes cselekményt létrehozni. Találhatunk benne egészen eltalált poénokat, melyek legtöbbje ugyan a szerencsétlenkedésben merül ki, de vannak igazán priceless momentumok – pl. nyugdíjas és az élőhalottak harca -, amik rendesen viszik a pálmát.  A zombik mitagadás elég gyatrák, és a CGI sincs a helyzet magaslatán, viszont tök ismeretlen szereplők – kivéve a Guy Richie filmekből ismerős Alan Ford karakterét – kedvesen suta megjelenésük által mégis szerethetők. De semmi több. Ezért csak közepes érdemjeggyel tudom jutalmazni.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Cockneys VS Zombies (2012) (Londoni zombivadászok)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.